FANtv-nl-logo-mobile

De nieuwe iMac

Apple brengt een 24-inch iMac op de markt. Het jongste lid van de iMac-serie is de snelste iMac ooit.De iMac-serie omvat nu modellen met breedbeeldschermen van 17 inch, 20 inch en 24 inch. Elk model wordt geleverd met de nieuwe Intel Core 2 Duo-processor, met snelheden van 1,83 GHz tot 2,33 GHz. De nieuwe processor presteert tot 50% beter dan de vroegere 20-inch iMac. Bovendien is de grootte van de L2-cache verdubbeld: de twee cores hebben gezamenlijk de beschikking over 4 MB.    

Natuurlijk komt dit alles de prestaties zeer ten goede, en dat is welkom in deze tijd waarin computers steeds meer voor bewerking van foto's, muziek en video gebruikt worden. Apple is altijd toonaangevend geweest in de multimedia-wereld, en hun voorsprong zullen ze voorlopig niet uit handen geven. De iMac met het ruime 24 inch scherm kun je rustig zien als het neusjes van de zalm op multimedia-gebied. En dan te bedenken dat de iMacs door hun ontwerp nauwelijks ruimte innemen. De complete computer is in de monitor ingebouwd. Deze is desontdanks zo smal dat dit helemaal niet opvalt.


En klein of niet, je kunt zo ongeveer elk gewenst apparaat op de iMac aansluiten. Op de achterzijde bevinden zich poorten voor audio-invoer en -uitvoer, video-uitvoer, USB 2.0, FireWire 400 en Ethernet.


Alle voorzieningen voor chatten met beeld en geluid
In elke nieuwe iMac is een iSight-camera ingebouwd, zodat je in een handomdraai een videochat kunt opstarten (of bij anderen kunt aanhaken).


Je hoeft er niets extra's voor aan te schaffen, niets voor aan te sluiten, niet met kabels te worstelen en geen software te installeren of te configureren. Het enige wat je doet is iChat AV opstarten en het videosymbool van een vriend of vriendin aanklikken en je kunt chatten met beeld en geluid, met maximaal drie anderen tegelijk.


iLife multimedia-software
Alle iMac's worden geleverd met iLife '06, een pakket met gebruiksvriendelijke programma's op multimediagebied. Je foto's kun je verbeteren, ordenen en aan anderen laten zien via iPhoto. Je eigen homevideo's "monteer" je met iMovie en iDVD gebruik je om je foto's en films op DVD te zetten. Met het programma GarageBand componeer je je eigen muziek, zelfs als je geen noot kunt lezen. En de podcasts en blogs die je maakt, publiceer je online via je .Mac-account en het compleet nieuwe programma iWeb.
Dankzij de schermvullende Front Row-mediapresentatie blader je op je iMac net zo eenvoudig door je muziek, foto's en video's als op je iPod. Met de nieuwe Apple Remote kun je dat bovendien overal in je kamer doen. Dus nodig je vrienden uit en imponeer ze met een diavoorstelling van je vakantiefoto's, een eigengemaakte film of een dvd.


Breedbeeld
Alle drie modellen van de nieuwe iMac hebben een aspectratio van 16:10. Dat is ideaal om films op dvd te bekijken. 


Maar wat zijn de verschillen tussen de drie iMacs? Met een resolutie van 1440 x 900 pixels op het flat-panel LCD-scherm heeft de 17-inch iMac evenveel schermruimte als een 19-inch CRT-monitor. De 20-inch iMac met breedbeeldscherm heeft met zijn resolutie van 1680 x 1050 zelfs een nog groter weergavegebied dan de 17-inch iMac - 36%, om precies te zijn.

      


En wat betreft het kopstuk van de serie: de 24-inch iMac heeft niet alleen het helderste beeldscherm van de drie, maar biedt met zijn panoramische resolutie van 1920 x 1200 pixels 30% meer werkruimte dan zijn broertje van 20 inch. Met een 24-inch iMac verruim je je blik pas echt. 


Pixels in overvloed
iMac past overal in huis, maar is flexibel genoeg om zich ook op kantoor thuis te voelen. Op alle drie de iMac-modellen kun je een tweede beeldscherm gebruiken die je naast synchrone weergave van het eerste beeldscherm ook kunt gebruiken in de modus voor uitgebreid bureaublad. Op de mini-DVI-poort kun je een DVI-beeldscherm, VGA-scherm, VGA-projector en S-video- en composite-apparatuur aansluiten, mits je over de juiste adapter beschikt (afzonderlijk verkrijgbaar). Stel je voor hoe je Aperture kunt draaien met een 23-inch Apple Cinema HD Display gekoppeld aan je 24-inch iMac. Zie je het voor je?


Vergelijkbare artikelen