FANtv-nl-logo-mobile

Microsoft Zune

Microsoft heeft de miljoenste Zune verkocht. Een opmerkelijk aantal omdat de media speler alleen nog maar ik Amerika te koop is.


Dit zou betekenen dat Microsoft met de Zune een marktaandeel van tien procent heeft. Het bedrijf heeft er negen maanden over gedaan om de miljoen apparaatjes te verkopen. De verkopen liggen hiermee op schema, maar zijn niet spectaculair. Apple blijft met zijn iPods fier overeind als marktleider. 


De prijs
In Amerika kost de Zune 249 dollar. De multimediaspeler - die door het Japanse Toshiba wordt ontwikkeld en gefabriceerd - is daarmee even duur als de 30 GB iPod. Ook de Zune beschikt over een 30 GB harde schijf. De speler van Microsoft beschikt echter over meer mogelijkheden. Een vergelijking van de specificaties van beide spelers kun je hier vinden.


We verwachten dat Microsoft ook in Europa dezelfde prijs als die van de iPod gaat hanteren. Deze kost hier 289 euro.Ook de muziek die wordt gedownload is even duur, 99 dollarcent per nummer. Bij Microsoft zal het echter mogelijk zijn voor 14,99 dollar per maand een abonnement te nemen bhij de Zune Marketplace. Gebruikers kunnen dan alle muziek uit deze online winkel beluisteren. Dit zijn momenteel al 2 miljoen nummers. Downloaden is echter niet inbegrepen in het abonnement. Ook komen er prepaidkaarten in de handel, die in de gewone winkels te koop zullen zijn.


Twee nieuwe Zunes
Zoals Apple ook goedkopere iPods zonder harde schijf verkoopt, zo komt Microsoft ook met een low-budget Zune die is voorzien van flashgeheugen. Deze Zune moet in het najaar van 2007 op de (Amerikaanse) markt verschijnen. Dit geldt ook voor de tweede versie van de "grote" Zune. Beide spelers zullen niet door Toshiba, maar door een Chinese fabrikant gemaakt worden. Microsoft kan zo de prijzen verlagen en heeft ook meer innvloed op het ontwerp.

Vergelijkbare artikelen