FANtv-nl-logo-mobile

iRiver Unit 2. HiFi-set / mediaspeler

iRiver komt een stereoset, die werkelijk alles lijkt te kunnen. Je kunt er zelfs mee telefoneren.


iRiver komt met een stereo-installatie. Op de CES 2007 werd deze voor het eerst aan het publiek getoond. De eerste foto staat hier. Maar enige uitleg is daarbij wel nodig.Aan weerskanten zie je de speakers, die volgens oorgetuigen een prima geluid laten horen,. het middelste gedeelte bevat de cd en een vrij groot 7-inch display met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Zoals je op de foto kunt zien kan dit display worden losgekoppeld en worden meegenomen.


Met andere woorden, het display is niet alleen een display, maar ook een portable mediaspeler. Zo kennen we iRiver - de fabrikant van portable spelers - weer. De mediaspeler beschikt over een 30 GB harde schijf, dus je hebt te maken met een serieus apparaatje.


En ook als HiFi-set is het een apparaat met mogelijkheden die alle concurrenten voorbijstreeft. Hij speelt cd's en dvd's. Je kunt hem als televisie gebruiken, door slechts de televisiekabel in te prikken, en  het is een GPRS-telefoon (!!!). Maak dus niet de fout om te denken dat je met een simpel dockingstation te maken hebt.


Via WiFi kun je muziek van computers streamen, evenals internetradio. En gedownloade muziek en films plaats je zo op de harde schijf van de stereoset / mediaspeler. Geen apparaat kent zoveel functies als deze nieuweling van iRiver die voorlopig alleen onder zijn werknaam Unit 2 bekend is. Ook de datum wanneer het apparaat leverbaar is, en de prijs die deze moet kosten zijn nog niet bekend.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl