FANtv-nl-logo-mobile

Ambisound SoundBar

Philips komt met een surround-stereoset voor mensen die echt iets moois willen maken van hun homecinema-systeem.


 


Hart van de HTS8100 set is de Ambisound SoundBar. Zoals de naam al aangeeft heeft deze de vorm van een balk, of zoals je wilt, van een fors uitgevallen reep chocola. Voor deze vorm is gekozen omdat hij heel mooi staat onder een flatscreen-televisie.


In de langwerpige behuizing zitten vijf luidsprekers verstopt. Ondanks dat deze zich allemaal onder de televisie bevinden wordt er via slimme technieken toch een 5.1 surround-ervaring bereikt. Hierbij worden de geluiden gereflecteerd tegen de wanden van de kamer.Het enige losse component is de subwoofer, die je op een willekeurige plek in de ruimte kunt plaatsen.


De prijs is pittig (in Amerika 999 dollar), maar je spaart in ieder geval nog een dvd-speler uit. De SoundBar bevat namelijk niet alleen speakers, maar ook een DVD speler met Faroudja DCDi technologie die via HDMI 1080p beeldkwaliteit kan leveren.


Philips Ambisound HTS6600
Voor wie de HTS8100 SoundBar te prijzig is brengt Philips ook een goedkopere versie op de markt: de Ambisound HTS6600. Deze beschikt over slechts twee ingebouwde speakers. De andere twee speakers zijn aparte boxjes. De prijs in Amerika: 599 dollar.


Vergelijkbare artikelen