FANtv-nl-logo-mobile

Ladyphones

Er komen steeds meer telefoons op de markt die speciaal gericht zijn op vrouwen. Wij kijken hier naar de leukste modellen in verschillende prijsklassen.


Een mobiele telefoon is meer dan een apparaat om mee te telefoneren. Voor veel mensen is het een statussymbool, zoals bijvoorbeeld een auto dat is. En veel vrouwen zien het als een accessoire die moet aansluiten bij de stijl van de eigenaresse. Omdat de wensen van vrouwen op dat laatste gebied sterk verschillen van die van mannen komen steeds meer fabrikanten met speciale damestelefoons. Wij kijken hier naar enkele van deze telefoons voor vrouwen. We behandelen ze van goedkoop naar duurder.
Nokia 7360
Je zou de 7360 van Nokia het "instapmodel" onder de ladyphones kunnen noemen. Het is het meest goedkope model in de L'Amour Collection, een serie vrouwentelefoons van Nokia. Deze telefoon wordt onder de 150 euro aangeboden, wat een lage prijs is voor een speciaal op vrouwen gerichtte telefoon.


Met name de poederroze versie van de 7360 verdient de naam ladyphone, maar het toestel is ook in chroom-zwart, koffie-bruin, warm-amber leverbaar. Onlangs de relatief lage prijs biedt de 7360 alles wat de meeste dames van hun telefoon verwachten, Je kunt er (natuurlijk) mee telefoneren en sms'en, maar ook mobiel mee internetten (GPRS of EDGE), mms'en en mailen via  pop3. Zelfs een camera is aanwezig, hoewel die met een kwaliteit van slechts 0.3 megapixel niet serieus als digitale camera gebruikt dan worden.


Wat wel ontbreekt is de mp3-speler. Maar een FM-radio is weer wel aanwezig.
Alle informatie

        

Samsung E420
Met haar bloemmotief op een parelwitte body is de E420 van Samsung onmiskenbaar een ladyphone. Er moet worden opgemerkt dat de E420 over een heel wat spannender en vooral moderner uiterlijk beschikt dan de Nokia 7360. Beide telefoons vallen in dezelfde prijsklasse.


De functies en mogelijkheden komen dan ook sterk overeen. Ook hier weer een matige 0.3 fotocamera en pop-mail. EDGE wordt voor internet niet ondersteund, maar GPRS wel.  En UMTS wordt ondersteund. opmerkelijk want dit is meestal alleen het geval op duurdere toestellen.


Wat de Samsung E420 ook biedt is een tweede display. Wat ons betreft geeft dit toestel ten opzichte van de Nokia 7360 meer waarde voor vergelijkbaar geld.
Alle informatie
Samsung E570
De Samsung E570 is wat duurder, maar bij goedkopere aanbieders nog wel onder de 200 euro te koop. Als we hem vergelijken met de Samsung E420 blijkt de E570 veel meer te bieden, voor niet zo heel veel meer geld.
De E570 beschikt bijvoorbeeld over 1.3 megapixel-camera die ook de mogelijkheid biedt filmpjes op te nemen. 1.3 megapixel is het absolute minimum om redelijke foto's mee te maken.  Voor opslag van (ondermeer) foto's beschikt de Samsung E570 over 80 MB opslagcapaciteit. Aanmerkelijk meer dan bij de bovenstaande twee telefoons, die het met respectievelijk 4 en 28 Mb moeten doen. Bij de Samsung E570 is de capaciteit ook nog eens met geheugenkaartjes uit te breiden.


Een leuke extra van deze telefoon is een ingebouwde stappenteller, die ook de verbrande calorieen aangeeft.
Alle informatie

    


Samsung E500 
De E500 is een behoorlijk stukje duurder dan de E570, de prijzen starten bij de 260 euro bij de goedkoopste winkels. Daarvoor krijg je dan wel aanmerkelijk meer  "vrouwelijkheid", dan bij de eerdergenoemde telefoons. Terwijl de lady in ladyphone meestal staat voor een een ander kleurtje of een leuk motiefje heeft Samsung er bij de E500 echt werk van gemaakt.      De ingebouwde camera is omringd door glinsterende steentjes en de 5 stuurtoetsen zijn afgezet met vierkante mini-zirconia's. Het display doet in uitgeschakelde stand dienst als opmaakspiegeltje en dan zijn er nog wat extra functies zoals een metamorfosekit, een voorspeller van vruchtbare dagen, een calorieenteller, een speciale agenda en een boodschappenlijstje. Ook het bioritme, de ideale verhouding lengte/gewicht en het geurtype kunnen worden opgevraagd.


Als technische standaards kunnen we Bluetooth, EDGE, GPRS,  POP en IMAP4 noemen, en ook hier is een 1.3 megapixelcamera aanwezig. Maar de grootste meerwaarde ten opzichte van de E570 is de mp3-speler.
Alle informatie
Nokia 7373 
De Nokia 7373 kun je qua mogelijkheden naast de Samsung E500 plaatsen. Tenminste als we de bijzondere (maar waarschijnlijk zelden gebruikte) functies als calorieenteller en vruchtbaarheidsindicator buiten beschouwing laten. Het "vrouwelijke" van de 7373 zit hem dan ook vooral in de knalroze kleur en het geijkte motief.


Ook hier een mp3-speler en SD-geheugenkaartjes. De camera haalt zelfs de 2 megapixel, en dat terwijl de Nokia toch over het algemeen goedkoper is dan de Samsung E500.
Alle informatie

    
            

Nokia 7390 
En dan de Nokia 7390, de ladyphone voor veeleisende vrouwen. De 7390 is het topmodel van de L´Amour Collection van Nokia. Dit toestel wordt ind e goedkopere winkels net onder de 350 euro aangeboden.


Dat is niet weinig geld, maar je krijgt er ook veel voor. UMTS, een volwaardige 3- megapixel fotocamera met autofocus, geïntegreerde flash en een videofunctie, een tweede camera voor videotelefonie en een mp3-speler.
Alle informatie


Vergelijkbare artikelen