FANtv-nl-logo-mobile

Kattencam

Hang je kat deze halsband met digitale camera om deze nek, en je weet precies wat het beestje de hele dag buiten uitvoert.


De Duitser Jürgen Perthold wilde wel eens weten wat zijn kat de hele dag uitspookt als hij buiten is. Daarom knutselde hij een kleine 1.3 megapixel camera in elkaar die om de nek van het beestje gehangen kan worden. Deze camera maakt iedere minuut een foto, zodat achteraf zijn hele route en bezigheden van die dag na te kijken zijn. Hier zijn wat foto's te zien die door de camera gemaakt zijn.Tja, het is geen designmodel


De fotos worden opgeslagen op een SD-kaart. Om er voor te zorgen dat de batterij niet te snel leegloopt schakelt de camera na iedere foto uit, om pas voor de volgende foto weer aan te schakelen. Het geheel weegt slechts 70 gram, dus de kat hoeft geen rugklachten op te lopen.


Hoewel de camera zelf er een beetje als fröbelwerk uitziet bleek er bij andere kattenliefhebbers veel belangstelling te zijn voor Pertholds uitvinding. De camera is dan inmiddels ook bij Amerikaanse winkels in de verkoop gegaan tegen een prijs van 30 dollar.Valt er nog wat te snacken in het vogelhuisje?


Nu is het wachten op de eerste kat die wordt uitgerust met een webcam die draadloos in verbinding staat met de computer van het baasje thuis.

Vergelijkbare artikelen