FANtv-nl-logo-mobile

Logitech diNovo Edge

Dat een toetsenbord ook mooi kan zijn bewijst Logitech met de diNovo Edge. Een luxe design-keyboard waarbij geen muis meer nodig is.Er was een tijd dat er aan een toetsenbord alleen de eis werd gesteld dat je er lekker op kon tikken, maar tegenwoordig speelt de vormgeving ook een rol. Computers en dus ook toetsenborden worden immers steeds vaker in de huiskamer geplaatst. Met de komst van het mediacenter - die voorzien van een goede monitor de rol van de televisie, video en stereoset overneemt - zal het toetsenbord nog vaker in de huiskamer te zien zijn. De diNovo Edge van Logitech is een toetsenbord die daar op inspeelt. Het toetsenbord is slank, glimt je tegemoed en heeft geen kabel. De verbinding met de computer of mediacenter verloopt draadloos via Bluetooth. Hiervoor wordt een adapter voor de computer meegeleverd.


Erg handig is dat het toetsenbord beschikt over een accu die via een eigen oplader van verse stroom kan worden voorzien. Hierbij voor kom je dat je - zoals bij veel draadloze toetsenborden - op zoek moet naar nieuwe batterijen. De oplader is geen kleine stroomadapter zoals bij de telefoon, maar een echt basisstation waarin je het toetsenbord verticaal plaatst.


En dan is er het touchpad dat de muis kan vervangen. Met de Logitech diNovo Edge heb je geen muis meer nodig, wel zo handig in de huiskamer. Helaas is de ruimte die het touchpad inneemt ten koste gegaan van het numerieke gedeelte. Hierover beschikt dit toetsenbord niet. Dit geeft meteen aan dat het toetsenbord niet ontwikkeld is voor kantoorfuncties.


Ook willen we de fraaie volumeregelaar, met flitsende ledjes, nog even noemen.


Qua vormgeving sluit de Logitech diNovo Edge goed aan bij de Playstation 3, en dat is geen toeval. Hij kan daar namelijk ook op worden aangesloten om teksten te typen, te internetten en door menu's te scrollen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl