FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe Nokia's voor 2e helft 2007

Nokia heeft vier toestellen gepresenteerd die zijn geoptimaliseerd voor entertainment, muziek en games. Maak hier kennis met deze nieuwe modellen.


Elk van de vier toestellen is voorzien van speciale muziek- of gametoetsen, een ruim geheugen, een groot scherm en zuinig energiegebruik voor snelle en gemakkelijke toegang tot entertainment. De mobiele telefoons zullen tussen de 225 en 560 euro kosten en naar verwachting eind 2007 beschikbaar zijn.De Nokia N81 en de Nokia N81 8GB
Met zijn speciale muziek- en gametoetsen, koptelefoonconnector van 3,5 mm en zowel 3G- als WLAN-connectiviteit is de Nokia N81 multimediacomputer een mobiele krachtpatser als het op entertainment aankomt. Dankzij een glanzend en gestroomlijnd oppervlak en toetsen die licht geven wanneer ze worden geactiveerd heb je via het driedimensionale multimediamenu snelle en intuïtieve toegang tot multimedia.


Daarnaast is de Nokia N81 speciaal geconfigureerd om muziek en games te zoeken, te kopen, te beheren en (af) te spelen van de Nokia Music Store en de gamesservice N-Gage. De verkoopprijs van de Nokia N81 zal naar schatting 360 euro exclusief subsidies of belastingen bedragen, de verkoopprijs van de Nokia N81 8GB naar schatting 430 euro exclusief subsidies of belastingen. Beide versies zullen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2007 verkrijgbaar zijn.
De Nokia N95 8GB
De veelgeroemde Nokia N95 is vanaf nu nog beter. Naast alle functionaliteit van zijn voorganger – waaronder een camera van 5 megapixel met lenzen van Carl Zeiss, ingebouwde A-GPS, WLAN, HSDPA en een innovatief schuifmechanisme – biedt de Nokia N95 8GB nu maar liefst acht gigabyte aan ingebouwd geheugen. Verder is de N95 8GB voorzien van een nieuw, lichtgevend QVGA-scherm van 7 centimeter – een van de grootste die ooit voor een multimediacomputer zijn gebruikt – zodat films kijken, op internet surfen en kaarten bekijken heel gemakkelijk gaat. Met zijn extra grote geheugen kan de N95 8GB maar liefst 20 uur aan film of maximaal 6.000 muzieknummers bevatten.


De N95 8GB multimediacomputer zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2007 verkrijgbaar zijn. De verkoopprijs zal naar schatting 560 euro exclusief subsidies of belastingen bedragen.

              


De Nokia 5310 XpressMusic
Met zijn gestroomlijnde aluminium afwerking koppelt de Nokia 5310 XpressMusic telefoon een breed scala aan functies aan een in het oog springend ontwerp. De Nokia 5310 XpressMusic is slechts 9,9 mm dik en weegt minder dan 71 gram, zodat hij gemakkelijk in een zak of tasje past. Daarnaast heeft de Nokia 5310 XpressMusic genoeg vermogen voor 18 uur aan muziek, geheugen voor 3.000 nummers (op een optionele microSD-card van 4 GB) en speciale muziektoetsen.De Nokia 5310 XpressMusic, die is voorzien van een camera van 2 megapixel en een helder QVGA-scherm van 5,1 cm met 16 miljoen kleuren, zal naar verwachting vanaf het eerste kwartaal van 2007 verkrijgbaar zijn voor een verkoopprijs van om en nabij de 225 euro exclusief subsidies en belastingen.
De Nokia 5610 XpressMusic
De Nokia 5610 XpressMusic wordt gekenmerkt door een karakteristieke muziekschuifknop waarbij één duimbeweging genoeg is om je favoriete nummers te horen. De aluminium zijpanelen benadrukken de zwarte, hoogglanzende afwerking en het grote scherm (5,6 cm) met 16 miljoen kleuren van de Nokia 5610 XpressMusic. De Nokia 5610 XpressMusic biedt kristalhelder geluid, heeft genoeg vermogen voor maximaal 22 uur aan muziek en biedt ruimte aan 3.000 nummers op een optionele microSD-card van 4 GB.


En de Nokia 5610 XpressMusic is meer dan alleen een telefoon en muziekspeler; hij is tevens voorzien van een camera van 3,2 megapixel met autofocus en een dubbele led-flitser. De Nokia 5610 XpressMusic maakt gebruik van 3G-technologie, zodat downloaden, over het web surfen en videogesprekken nu nog sneller en gemakkelijker gaan.


De Nokia 5610 XpressMusic zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2007 verkrijgbaar zijn. De verkoopprijs zal naar schatting 300 euro exclusief subsidies of belastingen bedragen.


Beide handsets zijn compatibel met de onlangs geopende Nokia Music Store, zodat consumenten de keuze hebben uit een breed scala aan muziek, die zij via hun pc kunnen downloaden.

      


Muzikale accessoires
Omdat mobiele telefoons een steeds grotere rol spelen bij de consumptie van muziek zal Nokia samen met een aantal internationaal prominente fabrikanten van audioapparatuur, waaronder Altec Lansing, JBL en Philips, een scala aan accessoires op de markt brengen die qua design en functionaliteit aansluiten bij de XpressMusic-handsets. Deze door partners gemaakte accessoires, waaronder koptelefoons, dockingstations en speakers, zullen te herkennen zijn aan de mededeling 'For Nokia XpressMusic Phones'.


Ook twee accessoires van het merk Nokia zijn geïntroduceerd: de Nokia Bluetooth-stereokoptelefoon BH-503, die compatibel is met Nokia XpressMusic-telefoons met ondersteuning voor stereo-Bluetooth, en de kleine maar krachtige Nokia Pocket Speakers MD-6, die compatibel zijn met Nokia XpressMusic-telefoons met connectoren van 2,5 of 3,5 mm.

Vergelijkbare artikelen