FANtv-nl-logo-mobile

HTC Touch Dual

Op het eerste gezicht is het een gewone HTC Touch. Tot je het toetsenbord tevoorschijn schuift dat verborgen zit onder het scherm.HTC introduceert de slider-smartphone in Europa, de ideale telefoon voor wie al een oog had laten vallen op de Touch, maar daar een toetsenbord miste.


Toch zijn er meer verschillen met de Touch dan je op het eerste gezicht zal denken. Zo biedt de Touch Dual UMTS, waar je het bij de Touch nog met het langzamere GPRS moet doen. Daarentegen mist de Europese versie van de Touch Dual de WiFi ondersteuning. Vreemd omdat de Touch deze door veel mensen gewenste technologie wel ondersteunt, en ook de Japanse Touch Dual via WiFi het internet op kan.De Touch Dual wint het met zijn 400MHz Qualcomm MSM7200-processor dan weer wel van de Touch. Ook heeft de telefoon niet zo belachelijk weinig RAM aan boord als de Touch, deze is verdubbeld naar 128 MB, wat overigens nog niet zo veel is voor een "zakcomputer" zal dit.


Het scherm van de Dual is weer wat kleiner (2,6 in plaats van 2,8 inch). Door het toetsenbord is hij met 120 gram 8 gram zwaarder en 2 milimeter dikker. Evenals de Touch beschikt de HTC Touch Dual over een 2 megapixel camera.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl