FANtv-nl-logo-mobile

De kastdeur als televisie en computerscherm

Deze totaal onzichtbare televisie werkt met een beamer die vanuit de kast op de tv-beelden op de deur projecteert. Ook de beelden van de computer zijn zo te projecteren.    

De Duitse fabrikant van inbouwkasten Cabinet biedt met CabiVision een opmerkelijke design-oplossing om televisie te kijken. Het betreft een kastdeur die dienst doet televisiescherm. Als de televisie uitgeschakeld is, ziet de deur er niet anders uit dan een andere kastdeur. Er zijn geen schermen, en zelfs geen kabels zichtbaar.


Er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van een lcd- of plasma-scherm, van een beamer die zich achter de deur in de kast bevindt. Deze projecteert de beelden in spiegelbeeld op het paneel in de deur. Vanuit de kamer zijn deze vervolgens op de kastdeur te bekijken.
Ook kunnen er speakers in de kast worden ingebouwd, zodat het geluid heel realistisch vanachter de beelden opklinkt.


Door een verbinding te leggen tussen de beamer en het thuisnetwerk kan de kastdeur ook als computerbeeldscherm gebruikt worden. Of plaats een pc of mediacenter in de kast, gebruik een afstandsbediening, en je hebt niet alleen een onzichtbare televisie, maar ook een onzichtbare computer in je huis- of slaapkamer staan.

    


Vergelijkbare artikelen