FANtv-nl-logo-mobile

Films downloaden via je televisie

Vudu is een nieuwe Amerikaanse online verkoper en verhuurder van dvd's. Deze kun je via een settopbox downloaden en op je televisie afspelen.Deze downloads niet voor dvd-schijfjes ten onder, want de films worden in HD kwaliteit aangeboden, met 5.1 Dolby Digital surround geluid. Het downloaden en afspelen verloopt via het kastje, waar gekochte films ook op opgeslagen kunnen worden. Ongeveer 100 uur aan filmbeelden kun je op de harde schijf kwijt.


Het aanbod van films is groot. Je kunt kiezen uit ruim 5.000 titels. Het meest gewaagde aan dit experiment is de prijs. Het kastje is met 400 dollar flink aan de prijs, en daarnaast moet je nog eens voor alle films betalen. Vooral kopen is daarbij duur. De prijzen beginnen bij 5 dollar, maar voor een topfilm kun je wel eens 20 dollar kwijt zijn. Huren, waarbij je een film niet kunt opslaan, maar slechts eenmalig kunt bekijken, is wat goedkoper. Hiervoor betaal je tussen de 1 en 4 dollar per film.


Vudu biedt zijn diensten voorlopig alleen in Amerika aan. Het zal van het succes daar afhangen of wij hier straks ook op deze manier films kunnen downloaden en bekijken.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl