FANtv-nl-logo-mobile

Digitale camera met ingebouwde printer

Polaroid gaat de ZINK-technologie ook in zijn camera's gebruiken. Nog 2008 moet er een fototoestel met ingebouwde printer op de markt komen.


Polaroid bracht ver voor het digitale tijdperk al een direct-klaar camera op de markt. Daarna werd het stil rond het merk, maar de laatste tijd brengen ze weer revolutionaire producten uit. Enkele dagen geleden noemden we al de handheld fotoprinter die zonder inkt-cartridges werkt. De inkt zit al in het speciale fotopapier. Deze ZINK (ZEro iNK) technologie gebruiken ze voor de fotocamera met ingebouwde printer waarmee ze later willen komen.Voorlopig is er alleen nog maar een demonstratie-versie van deze 7-megapixel camera, maar de kans is groot dat deze nog in 2008 echt in de winkel komt te liggen. De prijs zal rond de 235 euro liggen. Afhankelijk van de gebruikerservaringen wil Polaroid dan later nog een duurdere versie met meer functies uitbrengen.


Zink technologie
De Polaroid fotocamera met printer maakt gebruik van de technologie en papier van het bedrijf Zink. In dit papier zijn de primaire kleuren cyaan, magenta en geel (CMY) al aanwezig. De printer verhit het papier op pixelniveau zodanig dat de juiste kleur tevoorschijn komt. Een nadeel is het dure papier. Deze kost circa 40 dollarcent per foto.

Vergelijkbare artikelen