FANtv-nl-logo-mobile

Zune pas eind 2009 in Nederland

Microsoft maakt geen haast met de introductie van de Zune in Europa. Pas eind 2009 zal Microsofts antwoord op de iPod hier te koop zijn.


En dan te bedenken dat de Zune al vanaf 14 november 2006 in de Verenigde Staten te koop is. De mediaspeler is daar zelfs al aan de tweede generatie toe. tegen de tijd dat wij de Zune kunnen kopen zal de derde generatie zelfs al uit zijn. Deze staat namelijk voor 2009 gepland.Er gaan sterke geruchten dat er ook een Zune Phone gaat komen. Dit zou betekenden dat Microsoft ook de strijd met de Apple iPhone aan wil gaan. Apple vormt toch al een grote inspiratiebron voor Microsofts Zune-avontuur, want in navolging van de Apple iTunes Store heeft het bedrijf de Zune Marketplace opgezet waar gratis en tegen betaling muziek en video gedownload kan worden.


In de Zune Marketplace zijn ondermeer 3 miljoen liedjes te downloaden, waarvan er 1 miljoen drm-vrij en gratis zijn. De laatste zijn ook op andere mp3-spelers dan de Zune af te spelen. Gelijk met de Zune zal ook de Zune Marketplace naar Europa komen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl