FANtv-nl-logo-mobile

De PS3 als blu-ray speler

De meest gebruikte blu-ray speler is met afstand de Playstation 3. Een betere DivX ondersteuning moet de verkopen nog verder opstuwen.


De ene naar de andere blu-ray speler komt op de markt. Maar het meest veelzijdige en financieel meest aantrekkelijke model is helemaal geen specifieke blu-ray speler maar een game-console. Wie een PS3 koopt om te gamen heeft meteen een blu-ray speler bij zijn televisie staan.


Hiermee kunnen de hoge kwaliteitsschijfjes uit de winkel en videotheek zonder problemen mee worden afgespeeld met dezelfde beeldkwaliteit als via een specifieke speler. Wie echter zijn films via internet download kan voor een onaangename verrassing komen te staan als hij de film wil afspelen. De Playstation 3 biedt namelijk maar een beperkte DivX ondersteuning.Tot december 2007 kon de PS3 helemaal geen DivX afspelen. Toen bracht Sony echter een firmware-update uit waarmee dit wel mogelijk werd. het gaat echter mis bij bestanden die groter zijn dan 2 GB, en dat kan bij videobestanden in hoge kwaliteit voorkomen. ook kan de PS3 nog niet overweg met beveiligde bestanden en video's die met DivX 3.11 gecodeerd zijn.


Sony en DivX weken nu samen aan een nieuwe update die er voor moet zorgen dat de PS3 alles kan wat met een specifieke blu-ray speler ook mogelijk is.

Vergelijkbare artikelen