FANtv-nl-logo-mobile

E-menu vervangt de ober

Als het aan het Israelische Conceptic ligt is het straks niet meer nodig om in een restaurant bij een ober je bestellingen te doen.


Het bedrijf levert e-menu, een netwerk met computers met aanraakscherm die in restaurants aan tafel en bij de bar kunnen worden geplaatst. Deze schermen vervangen de menu-kaart. De klant kan foto's en informatie opvragen over de gerechten en drankjes, en deze bestellen. De ober wordt niet afgeserveerd, want die mag de borden en glazen nog wel aan tafel brengen.Vind je deze digitale manier van bestellen al ongezellig? Zoek dan maar een ander restaurant want volgens Conceptic kan er nog veel meer met deze electronische tafelgenoot. Als je op het eten wacht kunnen er spelletjes gespeeld worden, en je kunt chatten met de klanten aan de andere tafels. Dat laatste is dan wel weer handig als je dinner-date tegenvalt.


Ook kun je zelf bepalen wat voor muziek (en eventueel video) er aan je tafel afgespeeld wordt. En mocht je de bediening toch willen spreken? Dan kun je deze via het scherm oproepen. 


Maar natuurlijk kun je je aandacht ook uitsluitend op je tafelgenoot richten en de digitale ober slechts gebruiken om nieuwe drankjes en hapjes aan te laten rukken. Voor restaurants kan het e-menu lucratief zijn omdat de snelle en makkelijke manier van bestellen omzetverhogend kan werken.Ook het betalen kan via het scherm worden afgehandeld. Bijvoorbeeld via een creditcard.


In Frankrijk en België wordt e-menu al gebruikt.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl