FANtv-nl-logo-mobile

Een luchtorkest met virtuele gitaar en drumstel

Luchtgitaar spelen hebben we allemaal wel eens gedaan. Er kwam dan echter geen geluid uit. Maar nu zijn er de V-Beat Airguitar en Airdrum. Echt muziek maken met luchtinstrumenten. Hilarisch!Met de V-Beat Airdrum kun je eindelijk een echte rockdrummer immiteren zonder dat de potten en pannen eronder hoeven te lijden. Je drumstel bestaat alleen uit de drumsticks en de pedalen. Maar je maakt er weergaloze drumsolo's mee door de pedalen te beroeren en met je drumsticks drumbewegingen in de lucht te maken. Een bewegingssensor vertaalt deze bewegingen naar echt geluid, dat naar een meegeleverde speaker wordt gestuurd.


Deze speaker kun je aansluiten op een mp3-speler of stereo-installatie voor nog meer mogelijkheden.De V-Beat Airguitar is een vergelijkbare virtuele elektrische gitaar. Deze bestaat uit twee gedeelten, waaronder een losse hals. Je kunt hem bespelen als een echte gitaar. Door met de "pick" over de gitaar te bewegen, krijg je de realtime klanken die je ook bij een echte gitaar hoort.


Kijk maar eens naar het filmpje waarin beide instrumenten bespeeld worden.Zowel de virtuele gitaar als het virtuele drumstel kosten nog geen 30 euro. Daar heb je geen echte instrumenten voor!

Vergelijkbare artikelen