FANtv-nl-logo-mobile

Belkin Flywire

Belkin komt met een oplossing waarbij je HDTV randapparatuur niet meer direct bij je televisie hoeft te plaatsen. Het HD signaal wordt draadloos verzonden.


Een flatscreen aan de muurt geeft een prachtig plaatje. Het is dan ook zonde er allemaal losse apparatuur bij te zetten, die vervolgens ook nog eens allemaal met kabels moet worden verbonden. Met de nieuwe Belkin FlyWire kun je al die apparatuur gewoon ergens anders neerzetten. Apparaten zoals blu-ray spelers, hd decoders en spelconsoles kunnen draadloos worden verbonden met de HDTV of HD projector.De Belkin Flywire kan tot 1080p True Cinema HD TV kwaliteit draadloos transporteren binnen het hele huis. Muren en meubels mogen daarbij geen belemmering vormen. Op die manier kunt je alle apparatuur opbergen in een kast of ander meubel zonder al het gedoe met kabels. Een andere optie is bijvoorbeeld om een projector aan het plafond te monteren zonder kabels als daar tenminste een stroomvoorziening aanwezig is.


De Belkin Flywire maakt gebruik van de open 5GHz netwerk band waarbij het apparaat op intelligente wijze interferentie met andere apparaten minimaliseert door het aanpassen van de signaalsterkte en de frequentie. Doordat de Flywire het video signaal ongecomprimeerd verstuurt wordt het beeld overgedragen zonder vertraging waardoor de snelste video toepassingen zoals spellen mogelijk zijn.De Belkin Flywire AV69003 komt in eind oktober 2008 beschikbaar in de US, Canada, Europa en Azië. Reken op een prijs rond de 1.000 euro. Begin 2009 komt er een goedkoper model, de Belkin Flywire R1 AV69000, voor circa 300 euro minder. Deze is minder krachtige versie is niet geschikt voor plaatsing van de apparatuur in een andere ruimte. Ook mist het de mogelijkheid om de afstandsbediening van apparatuur in een andere ruimte te gebruiken. De duurdere versie geeft ook dat signaal door.

Vergelijkbare artikelen