FANtv-nl-logo-mobile

Review: Altec Lansing T612 digital speaker system

De Altec Lansing T612 is een speaker dock voor de iPhone en iPod. De specificaties van de T612 (60 Watt RMS, 120 Watt RMS piek, diepe bass zonder subwoofer) maken nieuwsgierig. Gecombineerd met een mooie vormgeving een interessant apparaat om eens nader te bekijken.De doos bevat naast het gebruikelijke papierwerk de T612 speaker dock, afstandsbediening, iPhone docking adapter, diverse stroomkabels en een 3,5mm jack kabel om hett apparaat ook aan te kunnen sluiten op oudere iPod-modellen en MP3-spelers, DVDspelers en laptops van andere fabrikanten.


Naast het bekende Made for iPod logo prijkt er op de doos ook het nog minder bekende Works with iPhone logo. De Altec Lansing T612 is door Apple gecertificeerd voor gebruik met de iPhone (2G en 3G). Het apparaat beschikt namelijk over 'GSM shielding' waardoor je geen last hebt van interferentie (de hinderlijke geluiden die je hoort als je een telefoon in de buurt van een speaker legt). Je hoeft je iPhone dus niet in 'airplane mode' te zetten tijdens het gebruik. Wel zo handig, blijf je gewoon bereikbaar.De T612 is naast de iPhone geschikt voor bijna alle iPod's. Er wordt gebruik gemaakt van Apple's Universal Dock. De adapter voor de iPhone wordt meegeleverd, voor gebruik met de meeste iPod's zul je voor een paar euro een Universal Dock Adapter moeten aanschaffen.XdB Bass enhancement technology
De T612 beschikt in totaal over vier speakers, twee full range speakers van 3” en twee tweeters van 1”. Deze leveren bij elkaar een vermogen van 60 Watt RMS en 120 Watt RMS piek. De T612 maakt gebruik van XdB Bass enhancement technology, waardoor een mooie diepe bass wordt afgeleverd zonder aparte subwoofer. Het geluid is inderdaad indrukwekkend te noemen gezien het formaat. Bij een stevig volume klinkt het geluid mooi helder en zit de bass er stevig in.


Bediening
Het aantal knoppen op de T612 is zo beperkt mogelijk gehouden (waar kennen we dat toch van?). Aan de bovenkant bevinden zich vijf knoppen (aan/uit, volume zachter, volume harder, bass, treble). De niveau's van het volume, de bass en de treble worden aangegeven door vijf blauwe ledjes die netjes zijn weggewerkt achter de grille en alleen zichtbaar zijn als de instellingen worden gewijzigd. Alle functionaliteit is ook beschikbaar op de meegeleverde afstandsbediening. Het was helemaal mooi geweest als de afstandsbediening de mogelijkheid zou bieden om iTunes meer te besturen, dit is helaas niet mogelijk.


Telefoon!
Zodra er een telefoontje binnenkomt op je iPhone fade de T612 de muziek netjes uit en zet deze op pauze. Om het gesprek te voeren haal je de iPhone uit het dock (handsfree bellen is niet mogelijk). Na afloop van het gesprek plaats je je iPhone terug en de muziek gaat weer verder waar het gebleven was. Je muziek hard aanzetten en bang zijn dat je een belangrijk telefoontje mist is dus verleden tijd. Conclusie
In het grote assortiment speaker docks voor iPod / iPhone is de T612 van Altec Lansing een opvallende verschijning. Geschikt voor de iPhone, een mooie vormgeving en een diepe bass uit een klein kastje maken dat dit apparaat zich duidelijk onderscheidt van de gewone speaker docks.


MINPUNTEN
* Handsfree bellen niet mogelijk
* Beperkte mogelijkheden afstandsbediening


PLUSPUNTEN
* Uitstekende geluidskwaliteit (mooie diepe bass)
* Strak vormgegeven
* Bediening ook via afstandsbediening
* Muziek pauzeert bij binnenkomend gesprek

Vergelijkbare artikelen