FANtv-nl-logo-mobile

Sony BRAVIA ZX1. Dun en draadloos

De Sony BRAVIA ZX1 is met zijn 9,9 mm de dunste LCD-televisie. Het 40 inch scherm combineert de bekende BRAVIA-beeldkwaliteit met een elegant design

Bovendien is de televisie kabelvrij (afgezien van de stroomstekker), dankzij de draadloze HD-aansluitingen.

Voor de belichting gebruikt de BRAVIA ZX1 LEDs in de rand van het LCD-scherm. Deze LEDs zorgen voor de verlichting van de beelden en via de reflecterende achterplaat wordt het licht evenredig verdeeld over het scherm. Dankzij de LED-technologie is het gebruik van glazen lichtbuizen achter het beeldscherm, zoals gebruikelijk bij conventionele LCD-schermen, onnodig. De LED-technologie maakt de LCD-televisie extreem plat. Deze Edge LED-technologie van Sony is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van het dunne scherm.

Draadloos
Naast de bestaande aansluitingen werkt de ZX1 ook draadloos, waardoor dit de ideale tv is om aan de muur te hangen. Door het scherm af te zonderen van de media receiver zijn zichtbare kabels verleden tijd. Alle randapparatuur wordt aangesloten op de receiver die het HD-signaal draadloos en zonder kwaliteitsverlies doorstuurt naar het scherm. Bovendien is de receiver overal in de kamer uit het zicht te plaatsen. De afstandsbediening maakt namelijk gebruik van radiofrequentie in plaats van infrarood en weet de receiver dus altijd te vinden. De Picture Frame-modus maakt van het scherm een stijlvolle Full HD digitale fotolijst.

Dankzij Image Blur (IB) Reduction en Motionflow 100Hz worden HD-beelden kraakhelder en levensecht weergegeven. IB Reduction verscherpt het originele beeldframe per frame voordat het wordt gebruikt als basis voor het volgende beeld. Motionflow verhoogt de frame rate naar 100 beelden per seconde, waardoor het beeld vloeiender en scherper is.

Het hart van de televisie wordt gevormd door de BRAVIA Engine 2. Deze processor verbetert elk beeld tot optimale waarden. Hierdoor zijn de kleuren levensecht en zeer helder. Eventuele ruis in beelden wordt effectief weggewerkt, waardoor een zeer scherp beeld het eindresultaat is.

 

 

 

 

Tags: Sony, Bravia

Vergelijkbare artikelen