FANtv-nl-logo-mobile

Minoru 3D webcam

De eerste webcam ter wereld die driedimensionale beelden kan opnemen is vanaf deze week verkrijgbaar in Nederland.


De Minoru 3D webcam, waarvan de opnames direct in 3D worden getoond, kan gebruikt worden voor video conferences in o.a. MSN Messenger en Skype, maar ook als filmcamera.
De Minoru 3D webcam was onlangs te zien op de CES in Las Vegas, een internationale beurs over consumer electronics, Ter plekke konden bezoekers opnames maken op het apparaat. D


e Minoru (wat realiteit betekent in het Japans) is aan te sluiten op een PC. Vervolgens kunnen via video conferences beelden in 3D doorgestuurd worden doorgestuurd naar vrienden. Met een 3D-bril kunnen anderen de doorgestuurde beelden driedimensionaal bekijken.


Er worden vijf (!) 3D brillen meegeleverd.


Minoru's oogjes zijn twee camera's die stereoscopische opnamen maken, waardoor het 3D-perspecief mogelijk is. Het vrolijke design is vrij beweegbaar, zodat de webcam op elke monitor of tafel geplaatst kan worden en de gebruiker goed kan filmen. Naast de directe beelden kan de camera ook gebruikt worden om 3D foto's en - filmpjes te maken. Deze filmpjes zijn direct te gebruiken met Youtube, door middel van de bijgeleverde software.


“Met de Minoru kan je haast niet uitgespeeld raken. Het creëren van een eigen 3D wereld met vrienden biedt de gebruiker enorm veel creatief plezier. De webcam zou wel eens een van onze hardlopers van 2009 kunnen worden” zegt Patrick Kerssemakers van Gadgetfabriek die de camera in Nederland verkoopt.

    De Minoru webcam is voor €79,95- te bestellen via Gadgetfabriek.nl


 

Vergelijkbare artikelen