FANtv-nl-logo-mobile

Digitale televisie steeds belangrijker

De mogelijkheden van digitale televisie worden door consumenten steeds belangrijker gevonden. Dat blijkt duidelijk uit de opgevraagde informatie bij de vergelijkingssite Kieskeurig.


Filmpjes, foto's en muziek opslaan en afspelen op ieder gewenst moment wordt steeds belangrijker voor consumenten. Dit blijkt uit een flinke stijging in het aantal kliks op Kieskeurig naar mediaspelers, digital receivers en Full HD- en HD-televisies. Doordat zeer veel kopers zich op deze vergelijkingssite oriënteren weet Kieskeurig precies naar welke producten de belangstellingen van de Nederlandse consumenten uitgaat.


Digitale televisie groeit
Dat er groeipotentieel in de digitale televisie-markt zit, blijkt wel uit het feit dat het aantal zoekopdrachten naar digitale ontvangers de eerste drie maanden van dit jaar verdriedubbeld is ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Voor het eerst in een half jaar is de Wii-spelcomputer als meest bekeken product verslagen door een digitale ontvanger van Humax. Deze ontwikkeling wordt onderstreept door het feit dat inmiddels al meer dan de helft van de Nederlanders (53%) digitaal televisie kijkt (Bron: Monitor Digitale Televisie).Het nieuwe televisie kijken
Nu de techniek en apparatuur de kinderziekten zijn ontgroeid, gaan consumenten zicht steeds meer oriënteren op producten die het televisie kijken veraangenamen. Ruim 80% van de 25 meest bekeken televisies op Kieskeurig.nl is Full HD. Daarnaast is het totaal aantal zoekopdrachten naar mediaspelers in de eerste drie maanden meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.


Forum
Voor een aankoop oriënteert de consument zich eerst uitgebreid online. De reviewpagina's op Kieskeurig van de verschillende producten functioneren hierbij als forum waarop geïnteresseerden vragen kunnen stellen en beantwoorden en onderling ervaringen uit kunnen wisselen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl