FANtv-nl-logo-mobile

Gebruiksvriendelijke digitale spiegelreflex-camera

Sony komt met drie nieuwe digitale spiegelreflex-camera's. Deze combineren veel mogelijkheden met een opmerkelijk grote gebruiksvriendelijkheid


Sony breidt zijn Alpha digitale spiegelreflex-assortiment uit met de a230, a330 en a380. Deze DSLR-camera's zijn voorzien van SteadyShot INSIDE beeldstabilisatie. Dankzij de HDMI-output kan de camera op iedere HD-televisie aangesloten worden om de foto's in High Definition-kwaliteit te bekijken.Speciaal voor de beginnende DSLR-gebruiker beschikt de camera over aanzienlijk minder knoppen en een nieuwe grafische menuweergave. Het heldere 2,7 inch lcd-scherm biedt ruimte voor zes voorgeprogrammeerde scènes en een helpmenu voor beginnende DSLR-gebruikers. De helpmodus verklaart alle mogelijke opties en laat daarbij een voorbeeldfoto zien bij de gekozen instellingen.


On-screen uitleg in tekst en beeld
Voor beginnende gebruikers zijn veel mogelijkheden onduidelijk en het jargon van de professionele fotograaf gaat dan net te ver. De nieuwe Alpha DSLR's leggen op een duidelijke tekstuele en grafische manier uit wat het resultaat is van de gekozen instellingen en wat de begrippen betekenen. Een lastig begrip is bijvoorbeeld de relatie tussen sluitertijd en diafragma. De nieuwe grafische weergave toont duidelijk hoe de gekozen instellingen van invloed zijn op de uiteindelijke foto.Snelle Live View
De a330 (10,2 megapixel) en a380 (14,2 megapixel) beschikken over Quick AF Live View, ideaal voor 'freestyle' fotografie. Deze Sony-technologie combineert de voordelen van live preview op het lcd-scherm met een snelle en nauwkeurige autofocus, zelfs bij bewegende onderwerpen. Hierdoor hoeft de gebruiker niet langer door de zoeker te kijken bij het fotograferen.


Het kantelbare 2,7-inch lcd-scherm (de a230 uitgezonderd) maakt het niet alleen makkelijker om in moeilijke posities te fotograferen, het geeft de gebruiker de gelegenheid continue contact met de omgeving te houden. Sony Quick AF Live View is bijzonder doordat door toepassing van een tweede beeldsensor geen vertraging optreedt tussen scherpstellen en afdrukken.


Compact, handzame en lichtgewicht DSLR
De a230 is één van de lichtste digitale spiegelreflexcamera's. Deze 10,2 megapixel camera is geschikt voor mensen die de kwaliteit van een DSLR willen hebben en compactheid en handzaamheid op prijs stellen.


Snel en onbewogen
De nieuwe Alpha DSLR's zijn voorzien van een APS-C-formaat CCD-sensor die perfect samenwerkt met de BIONZ beeld-processor, bekend van de andere Alpha-camera's. Hierdoor ontstaat er een haarscherp en ruisvrij beeld. De krachtige BIONZ-processor zorgt ook voor de snelle reactietijd van de nieuwe camera's, waardoor 2,5 beelden per seconde (bps) mogelijk is. De hoge schrijfsnelheid wordt optimaal benut met het gebruik van de Sony Memory Stick Pro Duo HX. De nieuwe zelfontspanner maakt snel 3 tot 5 beelden, zodat de kans op mislukte foto's of foto's van mensen met hun ogen dicht minimaal wordt. De verbeterde D-Range Optimiser past automatisch de waarden aan bij het fotograferen van scènes met zeer helder beeld en contrasterende diepe schaduwen, zelfs in moeilijke situaties met veel tegenlicht.Optische beeldstabilisatie in de camerabody
Net als iedere andere Sony Alpha DSLR-camera beschikken de nieuwe modellen ook over SteadyShot INSIDE. De beeldstabilisatie corrigeert trillingen van de camera (onafhankelijk van de gebruikte lens) wanneer uit de hand wordt gefotografeerd en een statief ontbreekt. Alle Sony Alpha-lenzen en bestaande KonicaMinolta objectieven passen op deze nieuwe camera's.


Grootbeeld foto's kijken op High Definition televisie
Alle Alpha-modellen zijn te verbinden met een full HD of HD Ready flat TV zodat je op een groot scherm gezamenlijk kunt kijken naar de mooiste foto's. Sony BRAVIA-televisies met PhotoTV HD-ondersteuning staan garant voor de best haalbare beeldweergave. De nieuwe modellen beschikken voor het eerst over BRAVIA Sync-compatibiliteit. Hiermee is de aangesloten camera te bedienen  via de afstandsbediening van de Sony BRAVIA televisie.


Accessoires en nieuwe lenzen
Er is een groot aanbod van prachtig vormgegeven Alpha-accessoires. Er is een ruime keuze aan betaalbare, compacte nieuwe objectieven, waaronder een macro- en een portretlens. Daarnaast is er een nieuwe slanke en lichte externe flitser, de HVL-F20AM, als aanvulling op de ingebouwde pop-up flitser.
 
De optionele Memory Stick is ook te gebruiken in andere Sony-producten zoals de VAIO notebooks, PlayStation3, digitale fotolijsten en fotoprinters om optimaal van de gemaakte foto's gebruik te maken. De nieuwe DSLR-camera's zijn geschikt voor zowel Memory Stick PRO Duo en Memory Stick PRO-HG Duo media als SD / SDHC-formaat geheugenkaarten.Prijs en beschikbaarheid
De camera's zijn te koop als kit, voor elke set geldt body en 18-55mm lens:
De a230 kost 600 euro en is vanaf juni 2009 beschikbaar.
De a330 kost 650 euro en is vanaf juni 2009 beschikbaar.
De a380 kost 800 euro en is vanaf juli 2009 beschikbaar.

Vergelijkbare artikelen