FANtv-nl-logo-mobile

LG PS8000: TV kijken zonder randen

Bij de nieuwe LG PS8000 loopt het beeld naadloos in het frame over, dus zonder de gebruikelijke zwarte rand.


LG lanceert de single layer PS8000 Full HD 1080p Plasma-tv met 600 Hz Sub-field Driving-technologie. De single layer-technologie zorgt ervoor dat de tv uitzonderlijk slank is en geen rand heeft. Dat geeft de PS8000 zijn strakke en minimalistische design en zorgt er voor dat de televisie meegaat in zijn omgeving.


Het randloze single layer-design van de PS8000 zal liefhebbers van minimalistisch design zeer aanspreken. Wanneer ze uitstaat, heeft de stijlvolle tv het meeste weg van een zwarte, kristallen spiegel. De 2,5 millimeter brede glasrand vormt een reliëfloos kader. De superslanke tv creëert de illusie een afbeelding te zijn, die geïntegreerd is in de muur.Daarbij heeft LG de tv ontwikkeld volgens het LG Crystal Art-concept. Wanneer het toestel aangaat, creëren led-lampjes in de onderkant van het scherm een special effect: het lijkt alsof een waterstroompje langzaam vloeit richting de aan/uitknop die de vorm heeft van een dauwdruppel.


Vloeiende en levensechte beelden
De PS8000 heeft een 1080p Ultra Bright Panel. Dit zorgt voor kraakheldere beelden met diep-zwarte kleurtonen. Combineer dit met de Dynamic Contrast Ratio van 2.000.000:1 en de PS8000 staat garant voor bijzonder levendige en realistische beelden.


Daarnaast heeft LG de tv voorzien van 600 Hz Sub-field Driving-technologie die ervoor zorgt dat de tv met uitzonderlijke precisie reageert op beeldveranderingen. Vloeiende beeldweergave zonder enige vervorming is het resultaat.


Daarbij heeft de PS8000 een uiterst snelle responstijd van maar liefst 0,001ms. Dat levert levensechte sport- en actiebeelden op.


THX
Ook op het vlak van kijk- en luisterervaring levert de PS8000 topprestaties. Zo heeft de tv een THX-certificering. Dit staat voor een ultieme kijkervaring door de combinatie van optimale beeld- en geluidskwaliteit, zoals vastgesteld door THX – de toonaangevende instantie op dit gebied in de filmindustrie. Filmstudio's en mediaproducenten gebruiken verschillende standaarden. Daarom moet een tv voor elke film op maat ingesteld worden voor het bereiken van de ultieme kijkervaring. Bij elke film optimaliseert THX automatisch het beeld. Zo staan THX-gecertificeerde tv's garant voor een optimale kijkervaring – exact zoals de filmproducent deze voor ogen heeft en zonder dat je één enkele instelling hoeft te wijzigen.


Het Dual XD Engine-beeldverwerkingssysteem van de PS8000 optimaliseert de beeldkwaliteit voor elke soort media. Speciale AV-standen zorgen voor een nog betere kijkervaring. Met één druk op de knop heb je de keuze uit een film-, videogames- en sportstand.


Bluetooth
De PS8000 is eenvoudig te verbinden met een breed scala van Bluetooth-apparaten. Zo kun je luisteren naar muziek of foto's bekijken, die opgeslagen zijn op een uitwisselbare mobiele telefoon. Daarnaast kunnen ze een koptelefoon via Bluetooth met de tv verbinden, zonder kabels die in de weg zitten. Net als de afstandsbediening decennia geleden, maakt ook Bluetooth voor tv's nu een gestage ontwikkeling door.


Verder is de PS8000 in staat HD DivX direct en eenvoudig kan afspelen via zijn USB 2.0-interface. Deze ondersteunt ook andere bestandsformaten, zoals JPEG en MP3. De PS8000 kan gegevens aflezen van uiteenlopende Bluetooth-apparaten, zoals externe harddisks en USB-memory sticks.


Televisie past zich aan de omstandigheden aan
Stijgende energiekosten en het milieu zijn net zo belangrijk als een betere kijkervaring en een stijlvol design. LG speelt hierop in met zijn energie-efficiënte Smart Energy Savings Plus. Deze intelligente sensor past de helderheid van het beeld aan afhankelijk van het omgevingslicht. Dit zit sinds 2009 standaard op alle nieuwe LG-plasma-tv's. Naast een betere kijkervaring zorgt deze functionaliteit ook voor een lager energieverbruik dan traditionele plasma-tv's. In stand-bymodus verbruikt de tv nagenoeg geen stroom. Daardoor voldoen de energiezuinige plasma-tv's van LG in alle landen waar ze verkocht worden, aan de betreffende energieregels. Bovendien is de PS8000 ontworpen om lang mee te gaan: de tv heeft een gemiddelde levensduur van 100.000 uur.

Vergelijkbare artikelen