FANtv-nl-logo-mobile

Gamin Dakota outdoor navigatiesystemen

Nu we gewend zijn aan navigatie in de auto kunnen we ook daarbuiten minder makkelijk zonder zo'n routewijzer. Daarom komen er steeds meer outdoor gps-navigators.


Vooral Garmin is erg actief met het uitbrengen van outdoor navigatiesystemen. De Dakota 10 en Dakota 20 zijn er weer twee. Ze zijn robuust en schok- en water-bestendig. Ook hebben ze een extra sterke ontvanger (HotFix) zodat je ook in een dicht bebost gebied een goede verbinding hebt. Dit is erg belangrijk voor wandelaars.Het 2,6 inch touchscreen is ook te bedienen als je handschoenen draagt.


Verder is er een elektronisch kompas en een barometrische hoogtemeter op de aparaatjes aanwezig. Er wordt een basis wereldkaart meegeleverd. Andere kaarten zoals fietskaarten, topografische kaarten en kaarten van de Nederlandse binnenwateren kun je bijkopen. Ook kun je op de Dakota 10 en 20 gebruik maken van de Garmin City Navigator wegenkaarten.


Betalende gebruikers van de website Geocaching.com kunnen alle informatie met betrekking tot de daar aanwezige caches op de Dakota's opslaan.


Eind juli moeten de Garmin Dakota 10 en Dakota 20 in de winkel liggen tegen een adviesprijs van respectievelijk 279 en 349 euro. De belangrijkste verschillen tussen de beide modellen is dat bij de Dakota 10 de hoogtemeter en het kompas ontbreken (de kaarten passen zich dus minder makkelijk aan de looprichting aan). Ook kun je bij de Dakota 10 de kaarten alleen kwijt op het interne geheugen van 850Mb. De Dakota 20 heeft daarvoor ook een MicroSD slot.

Vergelijkbare artikelen