FANtv-nl-logo-mobile

Milieuvriendelijke televisies

De discussie over flatscreens en hun energieverbruik speelt al jaren. Er is echter veel verbeterd de laatste tijd.


Tot 50% minder energieverbruik
Veel fabrikanten brengen zognaamde ECO-televisies op de markt. Deze beschikken ondermeer over een energiebesparende technologie, een stand-by die op spaarstand springt en in sommige gevallen zelfs een intuïtieve aan- en uitknop die de TV uitzet wanneer je even wegloopt. 


We kijken hier naar ECo-televisies van LG, Sony en Panasonic. Deze zijn te bestellen via Plasmadiscounter.nl


Sony WE5 BRAVIA televisie
Nieuw van Sony is de nieuwe Sony WE5 BRAVIA televisie. Deze Eco tv is voorzien van veel energiebesparende innovaties. Zo wordt het stroomverbruik met meer dan 50 procent gereduceerd. En dat scheelt in de kosten! De groene Full HD flatscreens van Sony hebben een nieuwe micro tubulaire Hot Cathode Fluorescent Lamp (HCFL) achtergrond verlichting. Hierdoor wordt de energieconsumptie extreem verminderd zonder concessies te doen aan de uitstekende 1080p Full HD-beeldkwaliteit. Daarnaast hebben de platte tv's een sensor die het beeld uitschakelt, wanneer de kijker gedurende bepaalde tijd in een andere ruimte is. De WE5 is de eerste BRAVIA met een sensor die reageert op lichaamswarmte en beweging van personen binnen het normale bereik van de tv. Loopt de kijker even weg (bijvoorbeeld tijdens de reclame) dan gaat het beeld na vooraf ingestelde tijd op 'beeld uit'. In deze stand is het beeld zwart, maar blijft het geluid gewoon aanstaan. Zodra de kijker weer terug komt in de ruimte springt het beeld weer aan. De sensor geeft opdracht de televisie in de stand-by stand te doen zodra als er dertig minuten geen beweging is waargenomen. Dit beperkt de energiekosten.


De nieuwe energiebesparende schakelaar draagt ook bij aan minder stroomverbruik. Normaal verbruiken televisies een kleine hoeveelheid stroom wanneer ze in de stand-by-stand staan of zelfs als ze zijn uitgeschakeld. De WE5 heeft een mechanische eco-schakelaar om het gehele systeem in en uit te schakelen zonder dat er stroom verbruikt wordt. Dit staat gelijk aan het uittrekken van de stekker en is een handig alternatief voor momenten dat de televisie niet wordt gebruikt. 


De witte SONY BRAVIA WE5 is verkrijgbaar in een 40 en 46 inch uitvoering. De zwarte WE5 ligt vanaf mei in de winkels. De prijzen? De adviesverkooprijs van de 40 inch tv is 1600 euro en voor de 46 inch 2000 euro! 


LG LH3000 (LCD TV)
De LG LH3000 biedt Full HD beeldkwaliteit tegen een zeer lage prijs. De LH3000 is dankzij de Invisible Speakers gevat in een zeer strakke behuizing en bevat - net als de andere modellen uit de LG LH serie – de Smart Energy Saving en een mechanische uit-knop.Een belangrijk onderdeel van dit model zijn de drie HDMI-aansluitingen die gebruikmaken van de nieuwste versie van deze standaard waardoor ondermeer hoogwaardige kleurinformatie van bijvoorbeeld Blu-ray uiterst correct weergegeven wordt.


Panasonic VIERA G10 serie
Panasonic is voorloper als het gaat om geavanceerde technieken en lanceert nu al de eerste tv's die zijn uitgerust met NeoPDP. Deze geheel nieuw ontwikkelde technologie kenmerkt zich door beelden met een hoge resolutie, een ongeëvenaarde zwartwaarde, een levensechte kleurreproductie en een grote kijkhoek. NeoPDP reduceert het energieverbruik van de tv's tot maar liefst 50% van eerdere generaties. Dit in combinatie met de lange levensduur van 100.000 uur en de loodvrije productie zorgt ervoor dat VIERA Plasma's een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Daarnaast zijn alle Plasma-tv's voorzien van een Eco Mode. Deze taxeert de lichtomstandigheden in de kamer en past de instellingen van de tv hierop aan. Het resultaat is nog minder energieverbruik bij sfeervol gedimd licht.


Alle informatie over deze televisies is te vinden op www.plasmadiscounter.nl

Vergelijkbare artikelen