FANtv-nl-logo-mobile

LG's eerste LED-monitor

De LG W2286L LED-monitor is een indrukwekkende monitor die, in combinatie met een media-pc, ook uitstekend als televisie is te gebruiken.


LG komt met zijn eerste LED-monitor; de ultradunne LG W2286L-monitor. Met een indrukwekkende dynamische contrastratio van 2.000.000:1 geeft de W2286L foto's, films en games tot in de kleinste details weer. Deze LCD-monitor met LED-backlight is mooi vormgegeven en heel energiezuinig. De monitor gebruikt gemiddeld veertig procent minder stroom dan een reguliere CCFL-monitor. Bovendien bevat de LG W2286L-monitor geen kwik.De slanke monitor is geheel pianozwart en er is geen rand zichtbaar. Hierdoor heeft de LG W2286L een strakke uitstraling. LG besteedde extra aandacht aan de bediening van de LG W2286L. De enige zichtbare knop is de aan- en uitknop die voorzien is van LED-verlichting. De andere bedieningsknoppen zijn weggewerkt onder de rand en laten alleen een zachtrode gloed zien als de gebruiker met zijn/haar hand in de buurt komt. Door gebruik te maken van LED-backlight is de LG W2286L slechts 20,5 mm dik. Dit is een derde dunner dan de meeste monitoren met CCFL-backlight.
De LG W2286L heeft een resolutie van 1680 x 1050 pixels en een reactietijd van 2ms. Een andere nieuwe feature – Auto Bright – past de beeldweergave aan het licht in de kamer en de content op het scherm aan. Zo is het beeld altijd optimaal en bespaart de monitor tegelijkertijd energie.


De twee HDMI-poorten zorgen ervoor dat de LG W2286L is aan te sluiten op pc's, gameconsoles en Blu-ray-apparatuur voor optimale beeldkwaliteit.


In Cinema Mode ervaren gebruikers online video veel beter dan op een standaardscherm. Met één druk op de knop zien ze alleen de video en wordt de rest van het beeld zwart.


Time Control geeft automatische herinneringen weer, die aangeven dat het tijd is voor een pauze.


De 4:3-modus vult het scherm uit bij films, games en programma's die gemaakt zijn voor ouderwetse vierkante beeldschermen met minimale vervorming.


EZ Zooming geeft de ogen rust door het beeld automatisch in een lagere resolutie weer te geven, zodat tekst eenvoudiger te lezen is.

    


De LG W2286L 22-inch met een 16:10-ratio is verkrijgbaar vanaf eind augustus 2009 voor een consumentenadviesprijs vanaf 279 euro.Specificaties LG W2286L-monitor:
Schermgrootte           22-inch (White LED)
Helderheid                  250nits
Contrastratio              2.000.000:1 (DFC)
Kijkhoek                      170 / 160 graden
Reactietijd                  2ms
Resolutie                    1680 x 1050 pixels (WSXGA+)
Aan- en uitknop          Touch Sensor
Bediening                   7 Key (Touch)
Aansluitingen              2xHDMI, DVI, 15-pin D-Sub
Stroomverbruik           27 W
Spaarstand                 Minder dan 1 Watt
Standaard                   kantelbaar

Vergelijkbare artikelen