FANtv-nl-logo-mobile

Logitech Harmony 900 universele afstandsbediening

Universele afstandsbedieningen worden steeds mooier. Neem bijvoorbeeld de Harmony 900 van Logitech.
Met deze afstandsbediening kun je 15 apparaten bedienen op een afstand van maximaal 30 meter. De bediening geschiedt met behulp van een kleurenschermpje waarop menu's te zien zijn. Via navigatie-knoppen blader je door deze menu's. De meest belangrijke functies hebben echter een eigen knop.


Handig is dat sommige functies gecombineerd worden onder één knop. Je kunt bijvoorbeeld drukken op de knop "Televisie kijken". Vervolgens schakelt de afstandsbedienin dan alle benodigde apparatuur aan. De televisie, maar ook de kabeltuner, de AV-receiver en wat er maar meer nodig is. Ook worden de juiste in- en uitgangen geselcteerd.


Het installeren van de apparatuur is volgens Logitech zeer eenvoudig. Alleen de merken en modelnummers hoeven op de afstandsbediening te worden ingevoerd. Alle codes worden vervolgens uit een Logitech-database gehaald. Hierin staan ruim 225.000 apparaten van meer dan 5.000 fabrikanten.


De afstandsbediening communiceert niet direct met de apparatuur maar via een IR blaser en mini blasters. Deze moeten in de buurt van de te bedienen apparatuur staan. Er worden één IR blaster en twee mini blasters meegeleverd. Dat is voldoende, want niet ieder apparaat heeft een eigen blaster nodig. Als de blaster maar in de buurt staat is het voldoende.


En dan nu het slechte nieuws. De Logitech Harmony 900 universele afstandsbediening met één IR blaster 2 mini blasters en een oplaadstation heeft een adviesprijs van 399 euro. De werkelijke winkelprijzen zullen ongetwijfeld een stuk lager liggen, maar het blijft een dure afstandsbediening.


September 2009 komt de Logitech Harmony 900 op de markt.

    


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl