FANtv-nl-logo-mobile

Archos 5 Internet Tablet

Ook Archos komt met een Android-apparaatje. In dit geval is het, in tegenstelling tot andere "Androids" geen smartphone maar een internet-handheld/mediaspeler.Daarom is er aan het Android-besturingssysteem een eigen interface toegevoegd voor het afspelen van multimedia.
Bovendien kunnen er via het portal AppsLib Android-programma's worden gedownload die speciaal voor de Archos 5 zijn ontwikkeld.


De Archos 5 kan naast de gebruikelijk bestanden ook beveiligde WMA's afspelen. De Internet Tablet kan als navigatiesysteem worden gebruikt en er is een los DVR Station te koop waarmee je de Archos 5 als videorecorder kunt gebruiken. Het apparaatje beschikt over een HDMI-aansluiting. Verder is er een FM-transmitter aanwezig en worden Wi-Fi 802.11n en Bluetooth ondersteund.


De ARM Cortex-A8 processor van de Archos 5 is krachtig genoeg om HD video mee af te spelen. De beelden kunnen worden bekeken op het 5 inch grootte touchscreen dat een resolutie van 800 bij 480 pixels biedt. Voor de opslag van alle media heb je 8, 16 of 32GB tot je beschikking, afhankelijk van het model dat je kiest. Er komen ook nog versies met 160 en zelfs 500GB. Deze zijn voorzien van een harde schijf, en daardoor wat dikker dan de andere 3 modellen.

    


De prijzen wil Archos nog niet bekend maken, maar zijn gelekt door een fout van een Amerikaanse dealer. Deze prijzen zijn dus onder voorbehoud, maar in Amerika zou de Archos 5 Internet Tablet te koop zijn voor bedragen tussen de 294 dollar (16GB) en 420 dollar (500GB).Vergelijkbare artikelen