FANtv-nl-logo-mobile

Open haard en televisie in één

Het is een merkwaardige combinatie, een televisie en een haard. Maar het resultaat is werkelijk schitterend.


De Nederlandse fabrikant Helex levert (gas)haarden die zijn geïntegreerd in kasten en andere meubels. Deze I-Frame serie is nu uitgebreid met een heel bijzonder model. Ze bieden een gasinbouwhaard geïntegreerd met een Flatscreen TV.Was het voorheen de trend om een flatscreen zichtbaar in de huiskamer te hebben, nu ontstaat steeds meer de wens om de televisie uit het zicht te plaatsen als deze niet wordt gebruikt. De nieuwe Helix opstelling speelt daarop in. Het betreft een speciaal ontwikkelde Full HD TV met een op kleur gebracht glaspaneel. Zoals op de afbeelding te zien is, verdwijnt de flatscreen volledig in de haardboezem en wordt afgedekt met een fraai glaspaneel.


Het geheim van deze opstelling zit hem in de combinatie van flatscreen TV en het glas. Deze is zo samengesteld dat je in feite één groot gekleurd glaspaneel ziet met een helder deel waar de TV achter wordt geplaatst. Bij het niet in gebruik zijn van de Flatscreen is alleen de fraaie glasplaat zichtbaar en indien men de TV inschakelt, kun je genieten van het haarscherpe Full HD beeld van de Flatscreen.


Om de TV bestand te laten zijn tegen de warmteontwikkeling van de haard, is deze zo ontwikkeld dat bepaalde componenten extern zijn geplaatst. Deze hittegevoelige en ook warmte ontwikkelende componenten krijgen daardoor voldoende koeling om goede werking van de TV te kunnen garanderen. Daarnaast zijn deze componenten ook beter toegankelijk voor eventuele service handelingen. Ook de LCD monitor is speciaal uitgevoerd, waardoor deze direct tegen het glas is geplaatst. De kijkhoek is hiermee zeer groot en u kunt zo optimaal genieten van de perfecte Full HD beeldkwaliteit! Uiteraard heeft deze TV de mogelijkheid om DVD/Blu Ray, Multimedia, PlayStation e.d. aan te sluiten.

Het glas is in alle RAL-kleuren leverbaar en is zowel in glans als in mat te leveren.


Deze opstelling is te bezichtigen bij:                                                                                                      
Hooijer Haarden-Vloeren in Amersfoort
Schouwspel in Vogelenzang
Van Wijk warmte in Berkel & Rodenrijs                                                                                         
't Kachelhuus van der Vlist in Ede
 

Vergelijkbare artikelen