FANtv-nl-logo-mobile

Fujifilm HS10: 30 x optische zoom

Fujifilm komt met maar liefst 12 nieuwe FinePix-compactcamera's. Meest opvallende model is de HS10 die beschikt over een 30x zoomlens met handmatige zoom en scherpstelling.


Fujifilm maakt daarbij gebruik van een bsi-cmos-beeldsensor van een externe partij. Wie de fabrikant is is niet bekend gemaakt, maar mogelijk is het Sony.De zoomcapaciteit van 30x is opmerkelijk, omdat 26x tot nu toe het record is. Het zoombereik bedraagt 24-720 mm. Deze zoom is handmatig, wat betekent dat er snel en precies gezoomd kan worden.


Ook opmerkelijk is de functie die er voor zorgt dat er met tussenposen vijf opnamen gemaakt worden, waarbij alleen de niet bewegende objecten worden vastgelegd op de uiteindelijke foto. Deze functie moet er voor zorgen dat passerende personen en auto's weggefilterd worden.


Ook leuk is de panoromatechniek die er voor zorgt dat je in één beweging een panoramafoto kunt maken, zonder dat je zelf hoeft te plakken.Video's kunnen gemaakt worden in een resolutie van 1080p en een framerate van 1000 frames per seconde. Binnen een seconde kunner er wel tien foto's in de maximale resolutie van 10 megapixels.


De adviesverkoopprijs van de Fujifilm HS10 bedraagt 429 euro. De camera is te koop bij de bekende electronicawinkels.

Vergelijkbare artikelen