FANtv-nl-logo-mobile

Sony Walkman A840 en E450

Toen de mp3-speler nog niet bestond en we het nog met cassettebandjes moesten doen beheerste Sony met zijn Walkman de markt. Een walkman was net zo synoniem voor een mobiele cassettespeler als iPod dat nu voor een mp3-speler is.


Sony A840 Walkman
De cassettebandjesspeler is uit de winkels verdwenen maar Sony maakt nog steeds Walkmans. Tegenwoordig zijn dat muziektelefoons en mp3-spelers. De nieuwe Sony A840 Walkman valt in de laatste categorie. Zoals we van Sony gewend zijn is het een technisch uitstekende mp3-speler met veel mogelijkheden.Hij biedt een zee aan ruimte: 64GB. Dat verraadt wel dat je met de Sony A840 Walkman meer kan dan alleen naar muziek luisteren. Het is een zeer geschikte mp3/media-speler voor wie ook naar video wil kijken. Dat kan via het 7.1cm WQVGA OLED-scherm of via de televisie. Ondersteunde videoformaten zijn H264/avc, mp4 en wmv met drm.De Sony A840 Walkman is in Japan al een tijdje op de markt, maar vanaf augustus 2010 kun je hem ook in Nederland kopen.


Sony E450 Walkman
De Walkman E450 is minder spectaculair qua specificaties. Sony gooit het bij deze geheel nieuwe Walkman vooral op de vormgeving, en dan met name de kleurtjes. De E450 komt in vijf felle kleuren op de markt. De gebruiker kan zelf achtergrondjes kiezen of daar een eigen foto voor gebruiken. Sony lijkt vooral op vrouwen te mikken bij deze nieuwe Walkman.Het scherm is slechts 5,1 cm groot. Het is een LCD met QVGA resolutie. Ook het geheugen van 16GB is minder geschikt voor video. Wel krachtig is de batterij die 50 uur achterelkaar muziek kan afspelen.


Vergelijkbare artikelen