FANtv-nl-logo-mobile

HD videotelefonie via de televisie

Cisco komt met UMI, een systeem waarmee je via je televisie en internet in HD-beeldkwaliteit kunt beeldtelefoneren.


Cisco UMI is een pakket dat bestaat uit een Full HD camera met microfoon die op de televisie kan worden geplaatst, een kastje waarmee je de televisie met internet verbindt en een afstandsbediening. Voor de internetverbinding moet de koper zelf zorgen. Deze moet natuurlijk wel snel genoeg zijn om HD-kwaliteit (1080p) te garanderen.


De gebruiker van de Cisco UMI kan comfortabel voor de televisie zijn videogesprekken voeren. Degene waarmee hij praat hoeft niet over een soortgelijk systeem te beschikken. Je kunt videotelefoneren met mensen die voor een PC zitten. Deze dienen dan wel Google video-chat te gebruiken.Verder biedt het Cisco UMI videoconferencingsysteem nog leuke en handige extra's zoals het opnemen van video. Daarbij wordt echter geen HD-kwaliteit gehaald. Opnemen kan slechts in een 720p resolutie. Deze beelden kunnen via UMI verstuurd worden naar YouTube, Facebook of naar een e-mail adres.


Voor het videotelefoneren en het versturen en opslaan van videoberichten is een abonnement nodig dat met 25 dollar per maand (Amerikaanse prijs) vrij prijzig is. Het Cisco UMI pakket zelf kost ook nog eens 599 dollar.


Vanaf 14 november is Cisco UMI in Amerika te koop. In Europa moeten we wachten tot 2011.

Vergelijkbare artikelen