FANtv-nl-logo-mobile

Sony 3D Full-HD camcorder

De nieuwe Panasonic HDR-TD10E is een echte topcamera voor de bezitters van een 3D televisie. Deze camcorder kan zowel 3D als Full HD opnemen.


Eigenlijk is er zelfs sprake van double-Full HD want om het 3D effect te bereiken maakt de camcorder gebruik van twee lenzen die elk opnames in Full-HD maken. Één lens maakt de opnames voor het linkeroog, de ander voor het rechteroog. De Panasonic HDR-TD10E beschikt ook over twee cmos-sensoren en twee videochips.De 3D techniek is dus in de camera ingebouwd en er is dus niet sprake van een aparte opzetlens zoals wel bij de Panasonic 3D camera's het geval is. Met Bij de Panasonic HDR-TD10E is de 3D functie altijd aanwezig, maar hij kan wel via een knopje worden uitgezet om normale 2D beelden te schieten. In de 2D-modus wordt er maar één lens gebruikt.


De 3D beelden kunnen niet alleen op een 3D televisie worden bekeken, maar ook op een autostereoscopisch display op de camera zelf. Bij de TV is een 3D bril nodig, bij het display niet.


April 2011 moet de Panasonic HDR-TD10E Double Full-HD 3D camcorder in de winkels liggen. De adviesprijs zal zo'n 1.600 euro bedragen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl