FANtv-nl-logo-mobile

Surfen en beeldtelefoneren op de televisie

Toshiba komt met een settopbox die internet naar iedere televisie met een hdmi-aanskuiting kan brengen. Via een uitgebreide afstandsbediening kun je dan over het web surfen.


Er is nog veel onduidelijkheid over de Toshiba Stor.E TV, Pro zo weten we nog geen prijs en ook het gebruikte internetplatform is niet bekend. Mogelijk is dat een eigen platform van Toshiba, want het Google TV platform (dat concurrenten Sony en logitech voor soortgelijke kastjes gebruiken) wordt waarschijnlijk niet ondersteund.Wat we wel weten is dat we te maken hebben met een systeem waarop veel mogelijk is. Surfen over internet kan via een uitgebreide afstandsbediening die wordt meegleverd. Deze Stor.E TV Pro afstandsbediening wordt aan twee kanten benut. De ene kant bevat een trackpad en een compleet toetsenbord. Hiermee kun je draadloos op een eenvoudige manier teksten tikken, wat heel plezierig is voor bijvoorbeeld mailen en het gebruiken van forums. Aan de andere kant bevinden zich de knoppen om de Stor.E TV  Pro als mediaspeler te gebruiken.Stor.E TV Pro afstandsbediening (toetsenbord zijde)


Want met de Stor.E TV pro kun je meer dan alleen de televisie als internetbrowser gebruiken. Het kastje is ook een mediaspeler (met full HD kwaliteit) voor het netwerk. Usb-sticks en externe harde schijven kunnen op de Stor.E TV Pro worden aangesloten om films, muziek en foto's af te spelen. Ook kun je er een usb-webcam op aansluiten om te videotelefoneren. De televisie doet dan als beeldscherm dienst.


Een veelbelovend systeem dat eind 2011 zal uitkomen. Later meer!

Vergelijkbare artikelen