FANtv-nl-logo-mobile

Sony Crystal LED-tv

Op de CES in Las Vegas heeft Sony een Crystal LED-tv gedemonstreerd. Crystal LED is Sony's eigen concurrent voor de OLED-tv. Het is een full HD scherm met RGB pixels die bestaan uit superkleine leds. Deze pixels geven dus zelf licht waardoor de kijkhoeken veel beter zijn dan bij een LCD. Een OLED heeft dit voordeel ook.

Sony-Crystal-LED-tv

De maximale kijkhoek van het Crystal LED scherm bedraagt wel 180 graden. Ook het contrast en de zwartwaarde zijn veel beter dan die van LCD en plasma en vergelijkbaar met OLED.

Hoewel OLED en Crystal LED dezelfde voordelen en hetzelfde nadeel hebben (de hogere prijs) zet Sony voorlopig in op beide technieken. Daarbij gaan ze Crystal LED vooral gebruiken voor schermen voor de zakelijke markt zoals zeer grote reclamedisplays.

Het prototype dat Sony op de CES toont is een standaard televisie om te zien, met een beelddiagonaal van 55 inch. Het contrast is echter 3,5 keer zo hoog, het kleurbereik is 1,4 hoger en de reactietijd ligt zelfs 10 keer sneller. Sony sluit niet uit dat de televisie in de toekomst voor consumenten op de markt te brengen.

Vergelijkbare artikelen