FANtv-nl-logo-mobile

Maak van je smartphone een tablet computer

Asus heeft bekend gemaakt de al eerder aangekondigde Asus Padfone vanaf april 2012 te gaan leveren. De Padfone is een opmerkelijke gadget. Het is een behuizing waarin je je Android 4.0 smartphone kunt aanbrengen. De combi smartphone / Padfone vormen dan samen een volwaardige tablet computer.

 

asus-padfone

Basis van de Asus Padfone is een 4,3 inch Super AMOLED-scherm waarin een smartphone past. De Padfone heeft een eigen processor (een dual-core Snapdragon S4) en een eigen grafische chip (een Adreno 225 grafische processor) zodat hij niet afhankelijk is van de capaciteiten van de smartphone.

Dat geldt ook voor de camera's. De Padphone heeft namelijk een eigen 8 megapixel camera met led-flitser aan de achterkant en een VGA-webcam aan de voorkant. Ook heeft de Asus padfone eigen opslagruimte (16, 32 of 64GB en een microSD-slot), een hdmi-aansluiting, A-GPS en hspa+. Ook Bluetooth 4.0 wordt ondersteund.

 

asus-padfone-achterkant

 

Van de smartphone wordt dus eigenlijk alleen het besturingssysteem en de op de telefoon aanwezige programma's en bestanden gebruikt. Over alle benodigde hardware beschikt de Asus Padfone zelf.

Dat geldt ook voor een accu. Op de combi Padfone / smartphone kun je tot 9 keer langer werken dan op de smartphone alleen.

Prijzen zijn door Asus nog niet bekend gemaakt.

Vergelijkbare artikelen