FANtv-nl-logo-mobile

Asus Padfone 2. Smartphone en tablet.

Asus komt met een tweede versie van de Padfone. Evenals zijn voorganger is de Asus Padfone 2 een smartphone die je via een bijbehorende dock kunt omtoveren tot een tablet computer.

 

asus padfone 2 achter

 

Met dat dock is de Asus Padfone 2 een volwaardige tablet, en zonder dock heb je een krachtige smartphone. Doordat alle programma's en data op de Padfone worden opgeslagen heb je altijd alles bij de hand, of je nu op een tablet of op een smartphone werkt.

De tweede versie van de Asus Padfone beschikt over een krachtige Qualcomm quad-core APQ8064-processor en een kwalitatief zeer sterk 4,7 inch Sharp 720p Super IPS+ IGZO scherm.

 

 asus padfone 2 dock

13 megapixel camera
Ook de camera van deze smartphone / tablet is opvallend goed. Deze camera biedt een 13 megapixel resolutie en beschikt over een BSI-sensor en Sony f/2.4-lens. Met een snelheid van 30fps kan deze camera full HD video opnemen. Bij een iets minder scherpe 720p resolutie bedraagt de snelheid 60 frames per seconde. Aan de voorkant van de smartphone zit nog een extra 1,2 megapixel camera.

Weinig opslag
Opvallend genoeg ontbreekt een microSD-kaartlezer. Dat je 50GB gratis online opslagruimte bij Asus Webstorage krijgt is niet echt een alternatief. Daarvoor ben je dan teveel afhankelijk van een internetverbinding.


Het Asus Padfone 2 dock
En dan de dock. Als je de Asus Padfone 2 in het dock plaatst veranderd de smartphone in een tablet. Het dock beschikt over een 10,1 inch scherm van 1280 bij 800 pixels. De dock beschikt over een sterke 5.000mAh batterij en is verbazend licht. Smartphone en dock zijn samen lichter dan de nieuwste iPad.

Prijzen zijn nog niet bekend evenals de Europese release datum. Wel weten we dat de Asus Padfone 2 in het wit en in het zwart uitgebracht gaat worden.

Vergelijkbare artikelen