FANtv-nl-logo-mobile

Samsung Galaxy Gear smartwatch

De Samsung Galaxy Gear is een geavanceerd horloge dat de naam smartwatch zonder meer verdiend. Dit horloge werkt nauw samen met Android smartphones en tablets.

De Samsung Galaxy Gear is geen 'smartphone met een horlogebandje' zoals bijvoorbeeld de inWatch One maar een computerhorloge dat samenwerkt met een telefoon of tablet. Vooralsnog zijn dat alleen de Samsung Galaxy Note 3 smartphone, de Galaxy S4 met Android 4.3 en de Galaxy Note 10.1 tablet, maar in de toekomst zullen steeds meer Samsung-apparaten 'inWatch One compatible' zijn.

smartwatch

Het horloge geeft informatie, muziek en filmpjes van de telefoon of tablet weer en je kunt hem als afstandsbediening voor deze apparaten gebruiken. Voor handsfree bellen beschikt het horloge over twee microfoons met ruisonderdrukking. Handig voor veel mensen is de Find My Device-functie waarmee je je telefoon kunt terugvinden als je deze kwijt bent en er zijn nu, bij introductie, al zo'n 70 apps beschikbaar met vele functies, onder andere voor tijdens het sporten, maar ook voor het maken van notities.

Voor wat betreft de hardware: De Samsung Galaxy Gear smartwatch beschikt over een eigen 800Hhz processor, 1,63 inch Super AMOLED-scherm (320 x 320 pixels), een 2 megapxel camera, een gyroscoop en een bewegingssensor.

Deze gadget is vanaf 25 september 2013 te koop en gaat 299 euro kosten. Je kunt kiezen uit zes kleuren.

Tags: Samsung, Smartwatch