FANtv-nl-logo-mobile

50 megapixel cameratelefoon

De Chinese elektronicafabrikant Oppo komt met een smartphone die is voorzien van een 50 megapixel camera. Deze maakt foto's met een resolutie van 8.160 bij 6.120 pixels. Maar helemaal eerlijk is hun claim niet. De Oppo Find 7 beschikt namelijk over een "gewone" 13 megapixel sensor, de Sony IMX214 CMOS-sensor die we op wel meer smartphones tegenkomen.

oppo-50-megapixel-smartphone

Software op de camera zorgt er voor dat de foto's een scherpere 50 megapixel resolutie krijgen. Dit gebeurt niet door uitsluitend softwarematig, zoals bij een fotobewerkingsprogramma, maar door het combineren van meerdere foto's. De Oppo Find 7 maakt razendsnel 10 foto's, selecteert automatisch de beste vier, en maakt hier een scherpe Super Zoom foto van.

Een stevig geheugenkaartje is daarbij wel nodig, want iedere foto die zo gemaakt wordt is zo'n 10 MB groot.

De Oppo Find 7 heeft nog meer krachtige fotofuncties. Je kunt er foto's meer maken met een sluitertijd tot 32 seconden en video's in een 4K resolutie met 30 frames per seconde. Ook de front camera is bijzonder goed voor een smartphone. Deze heeft een 5 megapixel sensor en is als volwaardige foto- en video-camera te gebruiken.

Engadget heeft de Oppo Find 7 getest, en concludeerde dat de foto's van deze Chinese smartphone scherper waren dan die van de Sony Xperia Z1 die over een 20 megapixel camera beschikt.

De Oppa Find 7 draait op een versie van Android 4.3 die door Oppa is omgedoopt tot Color OS 1.2. Het toestel zal vanaf april te koop zijn voor prijzen die starten bij 499 dollar.

Vergelijkbare artikelen