FANtv-nl-logo-mobile

Smartphones met een regenjas

Heb jij ooit je telefoon in het toilet laten vallen? Ja? Dan ben je niet de enige. Maar liefst 15 procent van de telefoongebruikers is dit ooit overkomen. Ook telefoongebruik in de stromende regen en een wasbeurt in de wasmachine kunnen leiden tot blijvende waterschade.

Geen nood: voortaan hoef je niet meer angstvallig je telefoon vast te grijpen wanneer de eerste druppels uit de hemel vallen. Je koopt gewoon een waterdicht exemplaar.

waterproof

Waterdichte revolutie
Een van de eerste waterdichte smartphones verscheen in 2011. Dit was de Galaxy Xcover van Samsung. Middels een sterke behuizing die alle openingen afdekt is de telefoon beschermd tegen stof en zand. Ook een zwempartij van een half uur overleeft hij. Een leuke functie, maar een echte high-end smartphone is het niet. Sony volgde in 2012 met de Sony Xperia Go. Ook dit is geen echt high-end toestel. Maar in 2013 kwam daar verandering in. De Sony Xperia Z kan maximaal een uur zijn adem inhouden. Concurrentie is er weer van Samsung, die in het voorjaar van 2014 de Galaxy S5 op de markt zet. Stof- en waterdicht én een echte high-end smartphone. Welk merk volgt?

Eerste hulp bij watersnood
Heb je nog geen waterdichte smartphone? Dan hoeft waterschade aan je telefoon nog niet het einde van het toestel te betekenen. Haal je telefoon vliegensvlug uit het water, zet hem uit, trek de simkaart eruit, droog alles goed met een stuk keukenpapier en leg de onderdelen in een bak ongekookte rijst. Rijst heeft de namelijk eigenschap om al het water op te zuigen. Na drie dagen kun je proberen het toestel weer aan te zetten.

Helaas is waterschade meestal niet in de garantie opgenomen. En sommige merken zijn slim. Zo heeft Apple waterindicatoren in haar iPhones geplaatst. Wanneer deze indicatoren met vloeistoffen in contact komen, kleuren ze rood. En zijn ze rood, dan weet Apple dat je telefoon in het water is gevallen. De reparatiekosten worden in dat geval niet vergoed.

Vergelijkbare artikelen