FANtv-nl-logo-mobile

Live HD video vanuit de lucht met de Parrot Bebop Drone

Drones zijn het helemaal op dit moment. Niet alleen de overheid gebruikt ze, ook steeds meer hobbisten laten drones in de lucht. En drones voor particulieren worden steeds geavanceerder. Neem bijvoorbeeld de Bebop Drone die Parrot op de markt gaat brengen.

Deze drone is voorzien van een 14 megapixel camera met fisheye-lens en digitale beeldstabilisatie. De Parrot Bebop Drone kan live video in HD kwaliteit streamen naar de laptop, tablet of smartphone van de eigenaar op de grond. De beelden kunnen tevens opgenomen worden op een 8GB geheugenkaart die aanwezig is in de drone.

parrot-drone

Ook het besturen van de drone kan via een telefoon of tablet gebeuren. De bestuurder kan met zijn duim via het touchscreen de kijkhoek van de camera veranderen terwijl de drone in de lucht hangt. Volgens Parrot zorgen de beeldstabilisatie en een unieke ophangconstructie van de camera er voor dat de camera heel stabiele beelden uit kan zenden, ook al heeft de drone veel last van turbulentie.

Het bereik van de drone is bijzonder groot. Met een optionele WiFi Skycontroller kan hij zelfs tot twee kilometer uit de buurt van de gebruiker nog vanaf de grond bestuurd worden via de smartphone of tablet. De batterij maakt helaas vluchten van slechts 12 minuten mogelijk.

Een leuke extra mogelijkheid is de Parrot Bebop Drone besturen met een virtual-realitybril. Hiermee krijg je het idee dat je zelf vliegt. Via hoofdbewegingen kun je sturen. Diverse virtual-realitybrillen zoals de Oculus Rift worden ondersteund.

De Parrot Bebop Drone is te besturen via apparatuur met het iOS- of Android besturingssysteem. Eind 2014 zal de drone op de markt komen. De prijs is nog niet bekend.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl