FANtv-nl-logo-mobile

Soundbars voor het beste geluid 'uit' je televisie

Bij steeds meer televisies wordt een soundbar geplaatst. Met een soundbar lijkt het geluid echt uit je televisie te komen, maar de geluidskwaliteit is vele malen beter dan bij de tv-speakers. Plaats een soundbar onder de televisie en je zit midden in de actie.

In zo'n soundbar gaan heel wat speakers schuil. Waar je vroeger een cinemaset door de hele kamer heen moest plaatsten volstaat nu één soundbar die nauwelijks opvalt. Voor het gezicht dan, want horen doe je hem wel!

soundbar 

Met of zonder subwoofer
De meeste soundbars worden geleverd met een (draadloze) subwoofer voor een extra vol geluid. Bij een enkele soundbar zoals de Yamaha YAS-152 is er geen subwoofer nodig omdat deze al is ingebouwd. Toch haal je met een 'zware' subwoofer die op de grond geplaatst wordt veel betere bastonen. Doordat de subwoofer overal in de ruimte 'verstopt' kan worden en draadloos in contact staat met de overige audioapparatuur is het aan te raden gewoon een echte subwoofer te gebruiken.

Populaire merken
Veel grote audiomerken en fabrikanten van televisies brengen tegenwoordig soundbars op de markt. Erg populair en betaalbaar zijn de soundbars van Samsung, Philips, Yamaha, LG en Bose. Ook Sonos en Teufel brengen bijzonder goede soundbars uit maar deze zijn wel een stuk duurder.

Een soundbar kopen
Wil je een soundbar aanschaffen? Kijk dan bij de aanbevolen elektronicawinkels. Daar zijn veel goede soundbars goedkoop te krijgen.

Tags: Elektronica, televisie