FANtv-nl-logo-mobile

Stream je muziek met een audio-adapter

Met een audio-adapter maak je in een handomdraai een draadloos geluidssysteem van je hifi-apparatuur of computer. Zo'n adapter maakt eenvoudig verbinding met een tablet of smartphone via Bluetooth of WiFi.

Met de RCA- en 3,5 mm-mini-jackaansluitingen koppel je de adapter aan de computer of geluidsapparatuur. Vervolgens stream je draadloos alle muziek die via deze apparatuur afgespeeld wordt naar de aangesloten apparaten.

philips-audio

Duur zijn deze audio-adapters niet. Kijk maar bij de aanbiedingen van audio-adapters bij Media Markt. Neem bijvoorbeeld de Philips AES2000/12 Bluetooth-adapter (foto boven). Deze stijlvol vormgegeven audio-adapter kost slechts 30 euro.

Ook merken als Harman Kardon, Panasonic en Airtry maken audio-adapters. Deze maken lang niet altijd gebruik van Bluetooth zoals de Philips Bluetooth-adapter, er wordt vaak ook gebruik gemaakt van WiFi. Dit kan interessanter zijn omdat steeds meer apparatuur WiFi ondersteunt. Ook is het bereik van WiFi veel sterker. Zo heeft de Airtry WiFi Music Receiver (foto hieronder) een bereik van maar liefst 30 meter.

audio-adapter

Kijk bij de computerwinkels voor alle mogelijkheden en prijzen.

Tags: Muziek, audioapparatuur