FANtv-nl-logo-mobile

Carl Zeiss VR One virtuele bril

Carl Zeiss, bekend als fabrikant van camera-lenzen, komt met een betaalbare virtual reality-bril. Deze Zeiss VR One lijkt geinspireerd door de Samsungs Gear VR. Evenals de Gear VR werkt de Zeiss VR One met een smartphone.

Deze telefoon moet in een houder in de bril geschoven worden. Via twee lenzen kijkt de drager van de bril vervolgens naar het display van de smartphone wat een VR-effect geeft.

zeiss-vr-one-virtuele-bril

Met een prijs van 99 dollar is de Zeiss VR One een goedkope virtuele bril. Dat komt vooral doordat de virtuele bril van Carl Zeiss in tegenstelling tot die van Samsung niet over eigen hardware beschikt. De bril maakt gebruik van de rekenkracht en mogelijkheden van de smartphone.

De Zeiss VR One moet in de toekomst op iedere smartphone kunnen werken die een scherm heeft met een grootte tussen de 4,7 en 5,2 inch. Er is echter wel een passende case bij nodig waarin de smartphone past, deze is in eerste instantie alleen beschikbaar voor de iPhone 6 en Samsung Galaxy S5. Via een poll op hun website laat Carl Zeiss geinteresseerden stemmen op de eerstvolgende telefoon voor welke een case beschikbaar moet komen.

Via een speciale site kan de Zeiss VR One vast besteld worden. Deze moet eind 2014 uitkomen. Via de Zeiss VR One Tumblr pagina kunnen software-ontwikkelaars het ontwikkelaarsplatform waamee ze software voor de virtuele bril kunnen ontwikkelen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl