FANtv-nl-logo-mobile

Neptune Hub: Zeer slim horloge

De startup Neptune werkt aan een revolutionaire smartwatch. Deze doet geen dienst als doorgeefluik van andere apparatuur, maar stuurt deze juist zelf aan.

Normaal gesproken doet een smartphone het zware werk, en wordt de smartwatch gebruikt als een display waarop informatie wordt weergegeven. Neptune draait dit om, en stelt hun smartwatch centraal. Bij hun Neptune Hub horloge draait alle software op de smartwatch en wordt de informatie naar de telefoon, de tablet of de PC gestuurd.

smartwatch

De Neptune Hub heeft daarvoor natuurlijk veel meer rekenkracht en intelligentie nodig dan een ander slim horloge. Dit revolutionaire horloge is daarom voorzien van een quadcore processor en ondersteuning voor 4G, WiFi, GPS, Bluetooth en NFC. Ook is er een GPS-ontvanger in het horloge aanwezig dat Android 5.0 als besturingssysteem gebruikt. Het scherm van het horloge is 2,4 inch groot, maar het kan dus ook gebruik maken van grotere schermen zoals dat van een smartphone, tablet of computer. Neptune wil ook losse schermen mee gaan leveren.

Eveneens wil Neptune een toetsenbord meeleveren zodat de horloge als laptop gebruikt kan worden.

smartwatch als laptop

Om het horloge op de markt te brengen heeft Neptune geld nodig. Via de crowdfundingsite Indiegogo wordt kapitaal vergaard. Met succes want na 1 dag was er al een veelvoud van de benodigde 100.000 dollar toegezegd.

Via de voorinschrijving bij Indiegogo kost de Neptune Hun 599 dollar. Voor dat geld krijg je het horloge, 2 losse schermen (5 inch en 10 inch), een toetsenbord, een hdmi-dongel en oordopjes.

Hieronder vind je alle informatie:

Tags: Horloge, Smartwatch