FANtv-nl-logo-mobile

Cocktail Audio X12: Zeer veelzijdige HiFi-speler

De Cocktail Audio X12 is een bijzonder veelzijdig HiFi-spelertje. Je kunt er cd's mee afspelen en rippen, en als muziekserver en streamer gebruiken.

Daarnaast kun je de Cocktail Audio X12 als versterker gebruiken, want het is een zelfstandig draaiend apparaatje waarop je ook andere audio-apparatuur kunt aansluiten. Verwacht echter geen topprestaties van de Cocktail Audio X12 als versterker, want daar is dit HiFi-spelertje niet voor gemaakt.

cocktail audio x12

De Cocktail Audio X12 moet het vooral hebben van zijn veelzijdigheid. Heb je nog veel audio-cd's liggen? Dan kun je ze met de Cocktail Audio X12 afspelen, maar je kunt ze ook rippen om ze vervolgens op een USB-stick, externe harde schijf of computer te zetten (alle populaire audioformaten worden ondersteund). Of op de eigen harde schijf van de X12, want deze biedt ruimte voor een 2,5 of 3,5 inch harde schijf. Zo kun je optioneel tot maximaal 4TB aan muziek op de Cocktail Audio X12 zelf opslaan.

Maar je kunt er ook een USB-stick of externe harde schijf op aansluiten of via een Ethernetkabel of draadloos via WiFi muziek van en naar de speler streamen. Helaas wordt Bluetooth niet ondersteund zodat je op telefoon en tablet op WiFi bent aangewezen.

Een ander nadeel is de prijs. De adviesprijs bedraagt 499 euro. De Cocktail Audio X12 is te koop bij goede elektronicawinkels.

Tags: rippen,, audioapparatuur