FANtv-nl-logo-mobile

Foto's in 250 megapixel resolutie

Canon komt met een 250 megapixel beeldsensor. Camera's met deze sensor kunnen foto's maken met een resolutie van 19.580 bij 12.600 pixels.

De beelden kunnen met een snelheid van 1,25 miljard pixels per seconde worden verwerkt en ook vertonen de beelden volgens Canon maar weinig ruis. Foto's gemaakt met deze sensor zijn zo scherp dan je letters moet kunnen zien op een foto die op de grond is gemaakt van een vliegtuig dat 18 kilomter hoog vliegt.

fotografie

Ook kunnen er met deze aps-h-sensor video's worden gemaakt. De beelddichtheid bedraagt maar 5 beelden per seconde, maar het opnames zijn wel dertig keer scherper dan bij de 4K-resolutie die door de beste consumenten-televisies wordt gebruikt.

Voor de consumentenmarkt is deze sensor nog niet interessant. Daarvoor zijn de gemaakte foto's te omvangrijk. In het RAW-formaat zal een foto zo'n 250MB groot zijn. Voor zakelijke toepassingen ziet Canon wel mogeijkheden. Deze sensor zou interessant zijn voor geavanceerde bewakingscamera's en voor meetinstrumenten voor de ogen.

Tags: fotografie