FANtv-nl-logo-mobile

Navigatiesystemen voor op de fiets

In de auto is een navigatiesysteem erg handig. Dat hoeven we niemand uit te leggen. Maar wist je dat er ook steeds meer goede navigatiesystemen voor op de fiets komen.

Een navigatiesysteem op de fiets werkt veel plezieriger dan papieren fietskaarten en wegbewijzering. Bovendien kan een goed navigatiesysteem voor op de fiets gebruikt worden als een uitgebreide fietscomputer. Deze geeft namelijk niet alleen de route aan, maar ook informatie over snelheid, hoogte, cadans en hartslag.

navigatie fiets

Onder andere Mio en Garmin maken fietsnavigatiesystemen. Populair is de Mio Cyclo die wordt geleverd inclusief snelheids- en cadanssensor en hartslagsensor met borstband. Een leuke extra op dit navigatiesysteem voor op de fiets is de Surprise-me functie die je iedere keer een andere route geeft. Handig is ook dat de Mio Cyclo ook gewoon als navigatiesysteem voor de auto is te gebruiken.

Een ander populair navigatiesysteem voor op de fiets is de Garmin Edge 810. Dit systeem registreert alles tijdens je fietsrit (bijvoorbeeld afstand, snelheid, stijging, daling en hellingshoek) en kan alle op internet publiceren. Het aanraakscherm is zeer gemakkelijk te gebruiken, ook met handschoenen aan of wanneer het regent. Met Virtual Partner kun je met dit navigatiesysteem racen tegen een eerdere training van jezelf.

Alle informatie over navigatiesystemen voor op de fiets is hier te vinden.

Meer tips
Wil je meer tips? Schrijf je dan gratis in voor onze FANmail en ontvang je tips in je mailbox.

Tags: navigatie, fietsen