FANtv-nl-logo-mobile

Devil May Cry 3: Dante's Awakening (Review)

Met een zeer geslaagde nieuwe episode doet de game-serie Devil May Cry weer helemaal mee. Versla de demonen in dit keiharde actiespel (16+) voor de Playstation 2.  

Zoals de titel al doet vermoeden is dit het derde deel van de Devil May Cry serie. Na een geweldig eerste deel en een tegenvallend tweede deel, komt Capcom opnieuw met een vervolg van deze actie “Hack & Slash” game. Of zoals de uitgever dat zelf beschijft: met ongenadige, hardcore gothic-actie. Nu maar hopen dat deze game meer in zich heeft dan het zwakke tweede deel.


Dante is half mens, half demon en zoon van Sparda, de duivelsbestrijder die het opnam tegen de demonen om zo de mensheid te redden. Dante koos voor een normaal leven om niet in de duistere krachten in de demonenwereld te vervallen. 


Zijn broer Virgil kon echter de duistere krachten niet weerstaan en koos wel voor de demonenwereld. Nu zijn de twee broers elkaars ergste vijanden en Dante gaat op zoek om zijn broer Virgil te vermoorden zodat de rust overal weer kan terugkeren.


Moeilijkheidsgraad
Spelers die nog niet met dit genre bekend zijn kunnen bedrogen uitkomen. Vooral in het begin is alles heel erg onduidelijk en pas later wordt duidelijk dat je ook levens en dergelijke kunt kopen zodat je, niet weer helemaal overnieuw hoeft te beginnen als je door je levens heen bent. 
Als je door je levens heen bent (en ze niet meer kunt kopen) moet je de hele passage overdoen. Dat maakt het spel een stuk lastiger te spelen. Vooral als je bijna bij het eindpunt van de passage bent aangeland is het natuurlijk vervelend als je weer "terug naar af" wordt gestuurd.

  


In iedere passage (level) heb je de nodige demonen te verslaan voordat je bij de zogenaamde "eindbaas" komt. Door deze oppergriezel te verslaan beeindig je de passage. Overigens zijn deze eindbazen niet heel erg moeilijk te verslaan. Eerst moet je ze een tijdje goed bestuderen zodat je een idee krijgt van wat ze gaan doen en dan kun je gerust de strijd met ze aangaan.


Wat wel lastig is is dat het onduidelijk is waar je naar toe moet, wat je moet doen en wat je daarbij aan hulpmiddelen moet gebruiken. Soms ben je wel een half uurtje zoet met het achterhalen wat nu eigenlijk de bedoeling is.


Graphics
De graphics zijn heel somber en donker, wat echt hoort in een genre zoals dit. Vooral de cutscenes dit keer ook weer erg mooi en voegen wat toe aan het geheel. Dat geldt ook voor de omgevingen. De eindbazen zijn een geval apart. Deze steken grafisch gezien met kop en staart boven het geheel uit. Aan hen is duidelijk veel aandacht besteed.Muziek
Telkens wanneer je de vijand benaderd hoor je de zwarte klanken van de harde gotische muziek uit je boxen komen. Je moet van dit soort muziek houden, maar ook voor niet Gothic liefhebbers heeft dit wel wat. De donkere muziek benadrukt nog eens extra de situatie en de sombere sferen en contreien.

Ook met het overige geluid is niks mis. De ingesproken cutscenes komen realistisch en verzorgd over en ook de vijanden maken vreemde geluiden, zoals het hoort bij demonische gedaantes. De game ondersteund Dolby Surround wat zorgt voor een nog meer realistische beleving.

  

 
Gameplay
Zoals al eerder vermeld is deze game voor beginners van dit genre even wennen. Dat geldt ook voor de gameplay. Verwacht vooral de eerste paar uren blaren op je vingers. Van de combo's maak je namelijk geen gebruik. Hiervoor is de game veel te snel, wat zorgt voor enig hack & slash werk.


Je hebt veel wapens tot je beschikking die je kunt upgraden om ze krachtiger en effectiever te maken. Gedurende het spel is er menig zwaard te verzamelen. Deze kun je bijvoorbeeld afnemen van verslagen eindbazen. Daarnaast zijn er originele wapens zoals een elektrische gitaar (!) beschikbaar. De gameplay voelt over het algemeen goed aan, vooral als je alle kneepjes van het spel een beetje door begint te krijgen.


Conclusie
Even leek het de verkeerde kant op te gaan met het tegenvallende tweede deel van Devil May Cry maar het is toch allemaal goed gekomen. De tegenstand in het derde deel is alleen misschien iets te weinig voor de echte door gewinterde gamers onder ons. Maar een echte aanrader blijft het!


Pluspunten:      
Sfeervol          
De imponerende eindbazen


Minpunten:
Onduidelijke doelen
Niet geschikt voor lange sessies   
Waardering:
Grafisch
Geluid  
Speelbaarheid
Totaal

     
8,1
8,2
7,7
8,0
          

Getest door:
Justin Doornekamp

Vergelijkbare artikelen