FANtv-nl-logo-mobile

Fifa World Cup Germany 2006 (review)

EA komt zoals ook dit jaar met een speciale WK-editie van hun Fifa voetbalgame. Hoe bijzonder is dit spel?Over ongeveer een maand barst de strijd om het wereldkampioenschap in Duitsland los. De voetbalgekte is hier al lang begonnen, kijk maar naar de oranje helmen. EA kan zo'n groot evenement niet aan zich voorbij laten gaan en komt daarom op te proppen met Fifa World Cup 2006. De meeste WK-spellen van Fifa zijn niet veel anders dan de gewone Fifa's. Of het met deze game ook zo is lees je hier.


Nederland wordt wereldkampioen
Toen ik Fifa in mijn playstation deed kreeg ik al meteen zin om met Nederland het WK te winnen. Fifa heeft de licenties van 127 verschillende landen weten te verkrijgen. Hierdoor is het mogelijk om met Vanuata te spelen of met het Nederlands elftal. Alle namen zitten erbij en de spelers herken je meteen. Hoewel sommige namen in de selectie niet helemaal realistisch zijn, lees Kevin Bobson (bankzitter Willem 2), klopt het wel redelijk. Ze spelen met het vertrouwde 4-3-3 systeem. Dit blijft toch mijn favoriete opstelling. Aangezien de aanval de beste verdediging is. Maar genoeg geouwehoerd over het Nederlands elftal (ik kan echt niet meer wachten tot het wk begint), wat heeft Fifa World Cup 2006 te bieden?Uiteraard kan je met je favoriete land jezelf kwalificeren voor het eindtoernooi en dit toernooi op je naam schrijven. Voor elke wedstrijd wordt het volkslied aangeheven van de voetballende landen. Tijdens het spelen van een wk-wedstrijd gaat het publiek helemaal uit zijn bol. Je hoort ze constant trommelen, trompetteren en zingen. Dit zorgt voor een echt wk sfeertje in het stadion. Natuurlijk worden de wedstrijden gespeeld in alle Duitse wk stadions. Deze zien er erg mooi uit.Een nieuwe gamemode is de Global Challenge. In Global Challenge kun je veertig klassieke momenten in de geschiedenis van Fifa World Cup beleven. Het is de '75 minuut en Roemenië staat met 2-1 achter tegen Zweden. Aan jou de taak om alsnog de wedstrijd te winnen. Echt nieuw is de optie niet, dit hebben we al bij een eerdere versie van Fifa gezien. Jammer is ook dat je met het huidige nationale elftal speelt en niet met die van vroeger ten tijde van het betreffende moment.


Met Fifa World Cup 2006 is het ook mogelijk om online te spelen. Het zou echt geniaal zijn als je een WK online kunt spelen. Dit is helaas niet mogelijk maar een toernooi met 8 of 4 personen kan wel. Voor de afwisseling is dit zeker een leuke optie.Fifa 2006 kloon?
Als je fifa 2006 in je bezit hebt is het dan een must om World Cup 2006 te kopen? Om te beginnen is het veldspel haast hetzelfde. Er zijn een paar kleine veldwijzingen. Zo is het niet makkelijk om de bal af te pakken. Dit is echt pluspunt omdat het eerst te gemakkelijk ging waardoor het niet realistisch werd. Verder is de verdediging redelijk goed, maar af en toen nemen je spelers posities in waarvan je broek afzakt. Hierdoor krijgt de tegenpartij meteen een levensgrote kans. Daarnaast zijn de steekballen een stuk verbeterd. Als je een speler diep ziet gaan kun je heel goed een hoge of lage steekbal geven.


Naast deze kleine veranderingen is Fifa World Cup 2006 niets anders dan Fifa 2006. Er zijn zelfs nog een paar ergernissen bijgekomen. Tijdens het spelen van een WK was van de Vaart geblesseerd en werd hij automatisch gewisseld door Henk Timmer???? Toen ik dit zag wou ik Henk Timmer meteen wisselen maar dat lukte niet. Ik moest de wedstrijd wel spelen en tot mijn verbazing stond Ronald Koeman?????? in de basis in plaats van Timmer. Nu zakt zelfs mijn broek met riem af. Dit sloeg werkelijk waar nergens op.Ander puntje is dat de keeper nooit zelfstandig zijn doel uitkomt. Als er een één op één situatie is dan moet de keeper uitkomen om zijn doel te verkleinen. Dit laat hij achterwege. Zo is ook het wegwerken van een bal uit de verdediging niet goed uitgewerkt. Als je een bal wilt wegrossen uit de verdediging gaat deze vaak een heel andere kant op dan die jij in gedachten had.


Laatste puntje die ik hier wil noemen zijn de lange laadtijden. Hier moet echt mee opgehouden worden. Wel leuk is dat je tijdens het laden allemaal feitjes krijgt over de wk landen.Graphics en geluid
De graphics van Fifa World Cup 2006 zijn goed. De stadions, het publiek, de velden het ziet er allemaal gelikt uit. De spelers lijken ook allemaal erg goed, maar het lijkt nog steeds of ze op het beeld zijn geplakt. Ik herkende zelfs Barry Opdam en dat is toch wel leuk voor die jongen.


Het geluid is van een hoog niveau. Vooral het publiek is subliem. Tijdens een wedstrijd voel je echt een wk-sfeer. Ook het Engelse commentaar is goed. De muziek in de game is weer lekker en geeft je zin om te voetballen.


Conclusie
Over Fifa World Cup 2006 kan ik kort zijn. Het is Fifa 2006 maar dan met landen. Het voetbal is nauwelijks veranderd. Heb je Fifa 2006 laat deze game aan je voorbij gaan. Heb je Fifa 2006 niet dan haal je met Fifa World Cup 2006 een redelijk goede voetbalgame binnen.Dit spel loopt niet altijd goed af


Pluspunten
Geluid publiek
Online toernooi


Minpunten
Fifa 2006 kloon
Wegwerken van de bal


Waardering
Graphics:      8
Geluid:         9
Gameplay:    8
Totaal:          8


Review door
JP de Beer

Vergelijkbare artikelen